Publicat de: damianion | ianuarie 27, 2013

Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului

imagesAzi, 27 ianuarie, a avut loc Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului, o zi memorială internaţională pentru victimele  Holocaustului, ale genocidului rezultat în anihilarea a şase milioane de evrei,  două milioane de ţigani, 15 mii de homosexuali şi alte milioane de oameni de  către regimul nazist.

Ziua Memorială a Holocaustului a fost creată pe  27 ianuarie 2000, când reprezentaţi din 44 de guverne din întreaga lume s-au  întrunit la Stockholm pentru a discuta educaţia, comemorarea şi cercetarea  Holocaustului. La sfârşitul întrunirii, toţi participanţii au semnat o  declaraţie prin care se angajau să păstreze memoria celor care au fost omorâţi  în Holocaust, sub persecuţie nazistă. Această declaraţie a devenit temelia  angajamentului, care încă este folosită ca bază a activităţilor organizaţiei  Holocaust Memorial Day (HMD) de azi.

Tema acestui an a fost „Comunităţile Împreună: Construieşte un Pod”. În acest sens, organizaţia HMD a întemeiat o reţea de  socializare care poartă numele temei: Construieşte un Pod (vezi aici). Reverendul David Gifford, şeful executiv al Consiliului Creştinilor şi al Evreilor, a afirmat: “Ziua  Memorială a Holocaustului din acest an punctează foarte direct faptul că viitorul nostru comun cu reconciliere şi pace în comunităţile noastre va fi un  vis dacă bărbaţi şi femei curajoşi nu decid să ia calea riscantă şi costisitoare  pentru a ajunge la cei care sunt diferiţi de ei înşişi.” Mai multe detalii  despre proiectul organizaţiei pentru ziua de 27 ianuarie aflaţi aici.

Sursa: www.stiricrestine.ro


Lasă un comentariu

Categorii