Biserica persecutata

BISERICA CONTEMPORANA PERSECUTATA

 

            Ne aducem aminte de vorbele Domnului Isus din Evanghelia după Matei 5:10-12 ’’Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihãnirii, cãci a lor este Împãrãtia cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vã vor ocãrî, vã vor prigoni, si vor spune tot felul de lucruri rele si neadevãrate împotriva voastrã! Bucurati-vã si veseliti-vã, pentru cã rãsplata voastrã este mare în ceruri; cãci tot aşa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.”

 

2 Corinteni 6:3-10

„Noi nu dãm nimãnui nici un prilej de poticnire, pentru ca slujba noastrã sã nu fie defãimatã. Ci, în toate privintele, arãtãm cã suntem niste vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin multã rãbdare, în necazuri, în nevoi, în strîmtorãri, în bãtãi, în temnite, în rãscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi; prin curãtie, prin întelepciune, prin îndelungã rãbdare, prin bunãtate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefãcutã, prin cuvântul adevãrului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire si de apãrare pe care le dã neprihãnirea; în slavã si în ocarã, în vorbire de rãu si în vorbire de bine. Suntem priviti ca niste înselãtori, cu toate cã spunem adevãrul; ca niste necunoscuti, cu toate cã suntem bine cunoscuti; ca unii care murim, si iatã cã trãim; ca niste pedepsiti, mãcarcã nu suntem omorâti; ca niste întristati, si totdeauna suntem veseli; ca niste sãraci, si totusi îmbogãtim pe multi; ca neavând nimic, si totusi stãpânind toate lucrurile.”

Romani 8:14-18

„Cãci toti cei ce sunt cãlãuziti de Duhul lui Dumnezeu Sunt fii ai lui Dumnezeu. Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sã mai aveti fricã; ci ati primit un duh de înfiere, care ne face sã strigãm: „Ava! adicã: Tatã!” Însusi Duhul adevereste împreunã cu duhul nostru cã suntem copii ai lui Dumnezeu. Si, dacã suntem copii, suntem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu, si împreunã mostenitori cu Hristos, dacã suferim cu adevãrat împreunã cu El, ca sã fim si proslãviti împreunã cu El. Eu socotesc cã suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sã fie puse alãturi cu slava viitoare, care are sã fie descoperitã faþã de noi.” 

IFORMATII PE INTERNET:

 • Carti publicate in limba romana pe aceasta tema
  • Richard Wurmbrand, Cu Dumnezeu in subterana
  • Sabina Wurmbrand, Nobleţea suferinţei
  • Petru Popovici, Graiul martirilor creştini
  • Iosif Ton, Suferinţa, martiraj si răsplătire in cer
 • http://www.michaeljobcenter.com/index.php             Un orfelinat creştin din India unde sunt îngrijiţi copii ai martirilor – cazurile si necazurile acestor copii sunt foarte bune motive de rugăciune.
 • (pentru cei care desfasoara întâlniri de tineret) filmul The Printing, produs de cei de la Bob Jones University surprinde preţul pe care creştinii au trebuit sa il plătească in timpul regimului comunist din Rusia pentru a avea Biblia tipărita – http://www.baptisttop1000.com/The_Printing.html

Răspunsuri

 1. […] Biserica cotemporana persecutata […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: