X INTERESANT X

***

The Prophecy Code

***

***

Curtea Supremă a Portugaliei:

„Pruncul nenăscut este o fiinţă umană

cu demnitatea unei persoane”

„Copilul nenăscut nu este o simplă masă organică, o parte a corpului mamei, sau, în expresia latină clasică, o «portio viscerum matris», ci o ființă umană cu demnitatea unei persoane umane, independente de sistemul legal al fiecărui stat, fie că acesta recunoaște sau nu personificarea sa legală”, este concluzia unei decizii istorice a Curţii Supreme din Portugalia.

Potrivit site-ului Ştiri pe Viaţă.ro, decizia Curţii a emis o declaraţie în care susţine:

1. Copilul nenăscut este o ființă umană într-o fază particulară a vieții sale, care se dezvoltă progresiv și neîntrerupt, ca fiecare dintre noi cei născuți deja.

2. La naștere, ființa umană intră în „polis” (societate) de aceea legea face distincție și acordă relevanță acestui fapt. Dar este aceeași ființă umană ca și înaintrea nașterii.

3. Copilul nenăscut este o ființă umană vie cu întreaga demnitate inerentă persoanei umane. Nu este un lucru. Nu este o parte din viscerele mamei.

4. Nu legea este cea care definește persoana. Calitatea de ființă umană este apriorică legii și statului însuși. Este biologică. Legea, care se schimbă din când în când și d ela loc la loc, nu poate niciodată nega personalitatea umană. Rolul legii este acela de a recunoaște și proteja fiecare ființă umană(Art. 24 și 26 din Constituția Portugaliei).

5. Poziția în care s-ar afla cei doi copii față cu drepturile la compensații le-ar viola dreptul constituțional la egalitate. Cea mai mare daună în acest caz este lipsa sprijinului necesar și al afecțiunii paterne pe care ambii copii o simt cu intensitate echivalentă.

Curtea Supremă a Portugaliei a făcut această declaraţie în urma solicitării opiniei juridice în respectarea drepturilor unui copil recent născut. Tatăl acestuia, un bărbat în vârstă de 25 de ani a decedat într-un accident de maşină. Acesta a lăsat în urmă un copil de 18 luni şi soţia însărcinată cu al doilea. Micuţul pentru care s-au cerut drepturi la compensaţie în urma pierderii tatălui său, a venit pe lume la 18 zile distanţă de tragicul accident.

Această decizie confruntă legalizarea avortului aprobat acum 7 ani în urmă în Portugalia. Din păcate decizia Curţii Supreme nu are puterea de a schimba legea pro-avort, dar este un precedent important în susţinerea mişcării pro-viaţă.

Sursa: stiricrestine.ro

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Fotografii de arhivă DESECRETIZATE: Cel mai mare masacru împotriva evreilor din istoria României

Cercetătorii care studiază istoria Holocaustului în România au reuşit să adune într-un singur loc majoritatea fotografiilor păstrate în arhive din Statele Unite ale Americii, România sau Israel, care ilustrează cumplitul masacru din capitala Moldovei, în vara anului 1941.

Peste 100 de fotografii înfricoşătoare realizate la Iaşi în perioada 26 iunie – 2 iulie 1941 au fost adunate din arhive şi expuse public pe site-ul pogromuldelaiasi.ro, un portal dedicat recuperării memoriei celui mai mare masacru îndreptat împotriva evreilor din istoria României. Munca de documentare a început în anii 2010-2011, dar muzeului virtual îi sunt adăugate periodic noi imagini, scrie adevarul.ro.

„Am fost sunat recent de o doamnă din Israel care mi-a oferit 14 fotografii realizate în perioada pogromului. Vor fi adăugate şi acestea”, a explicat Adrian Cioflâncă, cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol“ Iaşi, coordonatorul proiectului.

Una dintre cele mai negre pagini din istoria României constituie în acelaşi timp şi unul dintre cel mai bine reprezentate vizual masacre din istoria celui de-Al Doilea Război Mondial. Nu se cunoaşte cu precizie cine sunt autorii fotografiilor, dar există indicii că o mare parte au fost realizate de angajaţi ai Serviciului Special de Informaţii. În plus, fascinaţi de grotesc s-au dovedit şi soldaţi sau ofiţeri ai armatei germane.

„Cu siguranţă, există alte zeci sau sute de fotografii realizate atunci, care fie s-au pierdut, fie n-au ieşit încă la iveală. Avem informaţii că mulţi soldaţi germani au distrus instantaneele surprinse la Iaşi în momentul intrării armatei ruse în Berlin, pentru a scăpa de dovezi incriminatoare. O parte dintre soldaţi le-au ascuns sau le-au dat spre păstrare apropiaţilor. Recent, am intrat în posesia a trei cadre de pe un film foto lăsat de un militar german, care a participat la Operaţiunea Barbarossa. Filmul a fost scos recent la vânzare pe internet“, a explicat Adrian Cioflâncă.

VEZI GALERIA AICI 

http://newsnetcrestin.blogspot.ro

***

***

Billy Graham, din nou în top 10 cele mai admirate persoane de americani

billy1-583x316Reverendul Billy Graham a fost ales de către americani pentru a 57-a oră ca unul dintre cei mai admirați 10 bărbați, potrivit sondajului anual Gallup, care cere respondenților să numească deschis un om sau o femeie din orice parte a lume pe care îl admiră. În topul celor două liste se află președintele Barack Obama și fostul secretar de stat, Hillary Clinton, citat de Christian Post. 

Asociația Evanghelistică Billy Graham a raportat că evanghelistul în vârstă de 95 ani a fost “onorat” să fie numit printre cele 10 persoane cele mai admirate de 57 de ori în istoria a 67 ani de sondaje a organizației Gallup. Graham a apărut pentru prima dată în listă în 1955, dar nu a reușit să fie pe primul loc, deși a fost al doilea în mai multe rânduri.

După cum notează Gallup, pe primul loc se află Obama numit de americani ca fiind “cel mai admirat om” pentru al șaselea an consecutiv. Deși 30% dintre respondenți l-au numit pe primul loc în 2012 acum doar 16% i-au dat titlul acesta.

În topul listei femeilor Hillary Clinton a fost “femeia cea mai admirată” de 15% din respondenți, fiind înainte de prezentatoarea TV, Oprah Winfrey care a fost numită de doar 6% din americani.

În timp ce toate femeile prezente în top 10 au mai apărut anterior pe listă, alături de bărbații pentru prima dată a apărut Papa Francisco, activistul Clint Eastwood și senatorul de Texas, Ted Cruz.

Rezultatele Gallup pentru sondajul “cea mai admirată persoană” se bazează pe interviuri prin telefon în perioada 5-8 decembrie 2013, cu un eșantion aleatoriu de 1031 adulți din toate statele.

Vedeți cele două liste!

oameni admiratifemei admirate

Top apariții 1946-2013!

ugsimf_4o0ybpdoovdvxuq

Sursa: www.stiricrestine.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: