Publicat de: damianion | aprilie 19, 2018

Beneficiile învierii Domnului Isus Cristos

poza.jpgBeneficiile învierii Domnului Isus Cristos

Mesajele din preajma sărbătorii Învierii pot avea ca temă aparițiile Domnului Isus după Învierea Sa, dovezile învierii, profețiile învierii, importanța învierii, cazuri de învieri din morți și unicitatea învierii Lui. De această dată, aș dori să ne oprim la beneficiile învierii Sale așa cum sunt relatate în mod special în Ioan 20. Un beneficiu este strâns legat de posibilitatea experimentării puterii lui Dumnezeu. Dorința apostolului Pavel era să-l cunoască pe El și puterea învierii Lui (Filipeni 3:10).

Puterea Celui Înviat se vede în răspunsul la strigătele rugăciunilor noastre (20:11-18). Strigătele inimii Mariei au fost constante, clare și calmate. Strigătele ei au fost constante deoarece s-a dus la mormânt dis de dimineață, când începea să se lumineze, împreună cu Maria Magdalena, Maria (mama lui Iacov), Salome, Ioana (Ioan 20:1; Luca 24:1-11; Marcu 16:1-2; Matei 28:1 ). Chiar dacă au plecat Petru și Ioan la mormânt să cerceteze, Maria s-a întors la mormânt singură și plângea și chiar a căutat din nou în mormânt trupul lui Isus (v. 11). Căutarea permanentă se observă chiar în faptul că Maria a văzut doi îngeri care au vorbit cu ea și totuși ea nu se mulțumește cu apariția unor îngeri, ea îl căuta pe Isus. Strigătele inimii ei erau și clare întrucât atât la întrebarea îngerilor cât și a lui Isus ea știa de ce plângea și ce căuta (v. 13-15). Strigătele inimii Mariei au fost calmate doar de către apariția lui Isus cel Înviat.

O fetiță ce locuia cu familia ei lângă o pădure, într-o zi s-a rătăcit pe cărările acesteia. Părinții au început căutările în seara aceea, dar nu au găsit-o și au amânat pe a doua zi. În timpul nopții, fetița s-a adăpostit lângă un pom și a adormit. Tatăl a început căutările dis de dimineață și când a ajuns aproape de locul unde era fetița, aceasta i-a auzit pașii, s-a trezit și a alergat la picioarele lui pe care le-a cuprins și a strigat: Tati, te-am găsit! Uneori așa suntem și noi din punct de vedere spiritual – și El ne găsește, ne răspunde la strigătele inimilor noastre. Răspunsurile la rugăciunile noastre sunt una din dovezile cele mai clare că Isus este viu. Este adevărat că răspunsurile lui Dumnezeu la rugăciunile noastre sunt da, nu, nu încă, iar alteori glumești?. Totuși, Dumnezeu răspunde rugăciunilor chiar dacă nu ne convine întotdeauna răspunsul Său. La fiecare rugăciune ascultată de către Dumnezeu putem să ne reamintim de adevărul ”Cristos a înviat”.

Pastor Emanuel Jurcoi  


Categorii