Publicat de: damianion | noiembrie 8, 2011

Ce este inima?

„Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii” – Proverbe 4,23

„Asadar, daca marturisesti cu gura ta pe Domnul Isus, si crezi in inima ta ca Dumnezeu l-a inviat dintre morti, vei fi salvat. Caci cu inima omul crede pentru dreptate; si cu gura marturisirea este facuta pentru salvare.” – Romani 10:9-10

Doua versete in care se face referire la inima, si unele din cele mai cunoscute versete! Ce este inima aceasta despre care se vorbeste in aceste versete?

Tot vad prin bloguri, sau aud in biserici zicandu-se ca Isus Hristos este in inima noastra. Care inima ?

Sa inteleg, ca l-am primit pe Isus in inima mea. In urma unor evenimente nefericite m-am imbolnavit de inima. Din testele medicale rezulta ca am nevoie de transplant de inima ca sa traiesc. Sa zicem ca donatorul compatibil este un ateu inversunat; care nu crede in Dumnezeu. ( poate fi o ruda, sau un om necunoscut care e compatibil). 

In urma transplantului, ce se intampla cu Isus? A plecat o data cu inima noastra veche ?

BINEINTELES CA NU!!!

Pentru ca nu despre inima biologica este vorba. TREZITI-VA oamenilor si cercetati scripturile!!!

Inima din Proverbe si Romani, este o inima spirituala. Este o combinatie a sufletului si a duhului, si include urmatoarele mintea, emotia si vointa ( care sunt partile sufletului ) plus una dintre partile duhului si anume constiinta.

Ca referinte biblice va dau urmatoarele pasaje: referitor la minte ca parte a inimii : Matei 9:4 ” Isus care le cunostea gandurile, a zis: Pentru ce aveti ganduri rele in inimile voastre ?”, Marcu 7:21 ” Caci dinlauntru, din inima oamenilor, ies gandurile rele, preacurviile, curviile, uciderile…”, Proverbe 16:9 „Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga”. Cu mintea noi gandim, deci gandurile apartin mintii. 

Acum referitor la emotie ca parte a inimii : Psalmul 16:9 ” De aceea inima mi se bucura, sufletul mi se veseleste..” Psalmul 4:7 „Tu-mi dai mai multa bucurie in inima mea, decat au ei cand li se inmulteste rodul graului si al vinului”. Bucuria este asadar o emotie. Emotiile apartin inimii.

In legatura cu vointa, Biblia ne spune in Psalmul 20:4 ” Sa-ti dea ce-ti doreste inima…”, 1 Corinteni 7:34 „…si a hotarat in inima lui…”.

Acum referitor la constiinta ca parte a inimii noastre in 1 Ioan 3:20 „ori in ce ne osandeste inima noastra”. Un verset foarte clar cu privire la constiinta ca parte a inimii noastre. Stim ca constiinta este cea care ne mustra, ne condamna.

Inima este centrul vointei si emotiilor unui om. Inima este cea care iubeste, care pizmuieste, care condamna, pentru ca inauntrul inimii se afla una dintre partile duhului si anume constiinta. Credinta se afla in inima asa cum ne spune versetul din Romani 10 prezentat la inceputul articolului. Inima noastra trebuie intoarsa catre Dumnezeu. 2 Corinteni 3:16

Dumnezeu asteapta ca tu sa-L cauti. El se reveleaza celor care Il cauta sincer cu toata inima. 

Cu toata inima inseamna cu tot ce cuprinde inima si anume : mintea, emotia, vointa si cugetul (constiinta) ta. 

Deuternom 4:29 ” Si daca de acolo vei cauta pe Domnul, Dumnezeul tau, Il vei gasi, daca Il vei cauta din toata inima ta si din tot sufletul tau.”

Cateva sfaturi care doresc sa ti le dau, daca vrei sa-L cunosti, sa-L gasesti pe Dumnezeu. El este mai aproape decat tu crezi. Asteapta ca tu sa-L chemi.

– Cauta-l pe Dumnezeu cu mintea ta. Nu te grabi sa tragi concluziile imediat, sau sa respingi. Gandeste adanc. Stai si judeca si vei afla adevarul. Nu avea un spirit critic.

– Ca sa-L gasesti pe Domnul trebuie sa Il iubesti pe Dumnezeu, sa-ti doresti acest lucru puternic. Aici intervine emotia si dorinta. Cei care nu doresc sa-L gaseasca pe Dumnezeu, nu Il vor gasi pentru ca El se reveleaza doar celor care-L doresc!

– Ca sa-L gasesti pe Dumnezeu trebuie sa dai ascultare constiintei tale, duhului tau care iti spune ca esti un pacatos si ai nevoie de iertarea lui Dumnezeu. Din moment ce constiinta este partea principala a inimii trebuie tratata constiinta mai intai si intai. 

Insa, insa…..daca inima nu este intoarsa catre Dumnezeu, nu vei stii niciodata ca constiinta ta este in neregula, ci vei crede ca tu ai dreptate iar ceilalti se inseala. Constiinta nu te condamna pentru ca nu ai o inima intoarsa catre Domnul, o inima receptiva la adevarul lui Dumnezeu si anume ca El exista intradevar si este Creatorul tuturor lucrurilor vazute si nevazute si ca in marea Sa iubire, L-a trimis pe Fiul Sau, pe Pamant, ca sa ia asupra sa toate pacatele tale, sa sufere si sa moara pentru ele, pentru ca tu sa fii liber de pacat recunoscand si crezand ca El a platit pentru pacatele tale.

Intoarce-ti inima spre Domnul spunandu-i sincer, dorind acest lucru  : Doamne vreau sa imi intorc inima spre Tine astazi! Si vei vedea cum vei incepe sa simti in constiinta ta vina pacatelor tale! 

Iar urmatorul pas este sa accepti iertarea lui Isus Hristos si sa fii curatit de aceste pacate! 

„Doamne, cred din toata inima ca ai murit pentru pacatele mele. Cred ca ai inviat si Esti Viu in veci! Din momentul acesta iti dau Tie Doamne inima mea! Te primesc in viata mea ca Domn si Mantuitor si accept iertarea Ta!”

Asadar, daca marturisesti cu gura ta pe Domnul Isus, si crezi in inima ta ca Dumnezeu l-a inviat dintre morti, vei fi salvat.

http://www.cineesteel.blogspot.com


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: