Publicat de: damianion | ianuarie 4, 2014

Propovaduirea Evangheliei Domnului Isus Christos

1.     Evanghelia este propovaduita de Domnul Isus

  • Propovaduirea Evangheliei a fost profetita

orbii isi capata vederea, schiopii umbla, leprosii sunt curatati, surzii aud, mortii invie si saracilor li se propovaduieste Evanghelia. (Mat.11:5)

„Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati (Luc.4:18)

  • Domnul Isus calatorea pentru Evanghelie

Isus strabatea toata Galileea, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si tamaduind orice boala si orice neputinta care era in norod. (Mat.4:23)

Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta care era in norod. (Mat.9:35)

  • Evanghelia in viziunea Domnului Isus

Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul. (Mat.24:14)

Mai intai trebuie ca Evanghelia sa fie propovaduita tuturor neamurilor. (Marc.13:10)

Apoi le-a zis: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura. (Marc.16:15)

Dar El le-a zis: „Trebuie sa vestesc Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu si in alte cetati; fiindca pentru aceasta am fost trimis.” (Luc.4:43)

 

2.     Evanghelia este propovaduita de ucenii Domnului Isus

  • Ucenicii sunt martori la proclamarea Evangheliei

Curand dupa aceea, Isus umbla din cetate in cetate si din sat in sat si propovaduia si vestea Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu. Cei doisprezece erau cu El; (Luc.8:1)

  • Ucenicii propovaduiesc singuri Evanghelia

Ei au plecat si au mers din sat in sat, propovaduind Evanghelia si savarsind pretutindeni tamaduiri. (Luc.9:6)

 

3.     Epoca Evangheliei

Legea si prorocii au tinut pana la Ioan; de atunci incoace, Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu se propovaduieste; si fiecare, ca sa intre in ea, da navala. (Luc.16:16)

El a trimis Cuvantul Sau fiilor lui Israel si le-a vestit Evanghelia pacii, prin Isus Hristos, care este Domnul tuturor. (Fapt.10:36)

Fratilor, va marturisesc ca Evanghelia propovaduita de mine nu este de obarsie omeneasca; (Gal.1:11)

 

4.     Evanghelia este propovaduita de crestini

  • Evanghelia responsabilizeaza primii crestini

Si, in fiecare zi, in Templu si acasa, nu incetau sa invete pe oameni si sa vesteasca Evanghelia lui Isus Hristos. (Fapt.5:42) Dupa ce au marturisit despre Cuvantul Domnului si dupa ce l-au propovaduit, Petru si Ioan s-au intors la Ierusalim, vestind Evanghelia in multe sate de ale samaritenilor. (Fapt.8:25) Filip se afla la Azot, de unde s-a dus pana la Cezareea. Si propovaduia Evanghelia in toate cetatile prin care trecea. (Fapt.8:40)

Sa nu-ti fie rusine, dar, de marturisirea Domnului nostru, nici de mine, intemnitatul Lui. Ci sufera impreuna cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu. (2Tim.1:8)

  • Evanghelia duce la credinta si la botez

Dar cand au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu si a Numelui lui Isus Hristos, au fost botezati, atat barbati cat si femei. (Fapt.8:12)

Si voi, dupa ce ati auzit Cuvantul adevarului (Evanghelia mantuirii voastre), ati crezut in El si ati fost pecetluiti cu Duhul Sfant care fusese fagaduit (Efes.1:13)

  • Evanghelia este transmisa mai departe de cei convertiti

Totusi printre ei au fost cativa oameni din Cipru si din Cirena care au venit in Antiohia, au vorbit si grecilor si le-au propovaduit Evanghelia Domnului Isus. (Fapt.11:20)

  • Evanghelia are de a face cu chemarea lui Dumnezeu

Dupa vedenia aceasta a lui Pavel, am cautat indata sa ne ducem in Macedonia, caci intelegeam ca Domnul ne cheama sa le vestim Evanghelia. (Fapt.16:10)

Dar eu nu tin numaidecat la viata mea, ca si cum mi-ar fi scumpa, ci vreau numai sa-mi sfarsesc cu bucurie calea si slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca sa vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu. (Fapt.20:24)

Pavel, rob al lui Isus Hristos, chemat sa fie apostol, pus deoparte ca sa vesteasca Evanghelia lui Dumnezeu, (Rom.1:1)

  • Evanghelia are de a face cu pasiunea credinciosului

Astfel, in ce ma priveste pe mine, am o vie dorinta sa va vestesc Evanghelia voua, celor din Roma. (Rom.1:15)

Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Hristos; fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede: intai a iudeului, apoi a grecului; (Rom.1:16)

Si am cautat sa vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit, ca sa nu zidesc pe temelia pusa de altul, (Rom.15:20)

Astfel, in dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati. (1Tes.2:8)

  • Evanghelia responsabilizeaza pe credincios

Daca vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricina de lauda, caci trebuie s-o vestesc; si vai de mine, daca nu vestesc Evanghelia! (1Cor.9:16)

De fapt, Hristos m-a trimis nu sa botez, ci sa propovaduiesc Evanghelia: nu cu intelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica. (1Cor.1:17)

M-am suit, in urma unei descoperiri, si le-am aratat Evanghelia pe care o propovaduiesc eu intre Neamuri, indeosebi celor mai cu vaza, ca nu cumva sa alerg sau sa fi alergat in zadar. (Gal.2:2)

Dimpotriva, stiti ca in neputinta trupului v-am propovaduit Evanghelia pentru intaia data. (Gal.4:13)

Numai, purtati-va intr-un chip vrednic de Evanghelia lui Hristos, pentru ca, fie ca voi veni sa va vad, fie ca voi ramane departe de voi, sa aud despre voi ca ramaneti tari in acelasi duh si ca luptati cu un suflet pentru credinta Evangheliei, (Filip.1:27)

Ci, fiindca Dumnezeu ne-a gasit vrednici sa ne incredinteze Evanghelia, cautam sa vorbim asa ca sa placem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cerceteaza inima. (1Tes.2:4)

 

5.     Evanghelia este propovaduita prin Duhul Sfant

In adevar, Evanghelia noastra v-a fost propovaduita nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfant si cu o mare indrazneala. Caci stiti ca, din dragoste pentru voi, am fost asa printre voi. (1Tes.1:5)

 

6.     Evanghelia conduce la decizia vietii vesnice

Caci suntem in clipa cand judecata sta sa inceapa de la Casa lui Dumnezeu. Si, daca incepe cu noi, care va fi sfarsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu? (1Pet.4:17)

  • Evanghelia refuzata

intr-o flacara de foc, ca sa pedepseasca pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu si pe cei ce nu asculta de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. (2Tes.1:8)

  • Evanghelia primita

Iata la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastra, ca sa capatati slava Domnului nostru Isus Hristos. (2Tes.2:14)

I.D.


Lasă un comentariu

Categorii