Publicat de: damianion | octombrie 28, 2016

SEMNE ALE MATURITĂȚII CREȘTINE

pozza

Caracterul si comportamentul omului definesc maturitatea lui. D.L. Moody spunea ,,Caracterul este ceea ce noi suntem cand nu vede nimeni.” Dupa cum lungimea, greutatea, intensitatea luminii pot fi masurate, asa se poate spune ca si maturitatea crestina poate fi masurata. Cum? Iata cateva semne ale maturitatii crestine:

  • Rabdarea

Se poate observa o crestere substantiala de la rabdare la rabdarea sfintilor. Iacov 5:7-8 ,,Fiti, deci, îndelung rãbdãtori, fratilor, pânã la venirea Domnului. Iatã cã plugarul asteaptã roada scumpã a pãmântului, si o asteaptã cu rãbdare, pânã primeste ploaie timpurie si tîrzie. Apocalipsa 14:12 “Fiti si voi îndelung rãbdãtori, întãriti-vã inimile, cãci venirea Domnului este aproape. Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.”

  • Intelegerea duhovniceasca

Ce facem, cum procedam in situatiile dificile? Credinciosul matur nu se pripeste, el cugeta profund, se adanceste in Cuvantul Domnului pentru a afla raspunsuri. Filipeni 1:9-10 ,,Si mã rog ca dragostea voastrã sã creascã tot mai mult în cunostintã si orice pricepere, ca sã deosebiti lucrurile alese, ca sã fiti curati si sã nu vã poticniti pânã în ziua venirii lui Hristos,” 1Corinteni 3:1-2 ,,cât despre mine, fratilor, nu v-am putut vorbi ca unor oameni duhovnicesti, ci a trebuit sã vã vorbesc ca unor oameni lumesti, ca unor prunci în Hristos. V-am hrãnit cu lapte, nu cu bucate tari, cãci nu le puteati suferi; si nici acum chiar nu le puteti suferi,”

  • Infranarea

Importanta infranarii, Iacov 1:26 ,,Dacã crede cineva cã este religios, si nu-si înfrîneazã limba, ci îsi însealã inima, religiunea unui astfel de om este zãdarnicã.” Efeseni 4:29 “Nici un cuvânt stricat sã nu vã iasã din gurã; ci unul bun, pentru zidire, dupã cum e nevoie, ca sã dea har celor ce-l aud.”

  • Statornicia

In toate domeniile vietii. Efeseni 4:14 ,,ca sã nu mai fim copii, plutind încoace si încolo, purtati de orice vânt de învãtãturã, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor în mijloacele de amãgire;” Ajutorul oferit de Dumnezeu pentru statornicia credinciosului – Evrei 13:5B ,,El însusi a zis: „Nicidecum n-am sã te las, cu nici un chip nu te voi pãrãsi.” Modelul desavarsit in privinta statorniciei este Domnul Isus – Ioan 17:4 ,,Eu Te-am proslãvit pe pãmânt, am sfârsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac.” Dumnezeu ne indeamna in Filipeni 2:12 ,,Astfel, deci, prea iubitilor, dupã cum totdeauna ati fost ascultãtori, duceti pânã la capãt mântuirea voastrã, cu fricã si cutremur, nu numai când Sunt eu de fatã, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.”

  • Dragostea, pacea, iartarea

1Ioan 4:7 “Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu.” Matei 5:9 ,,Ferice de cei împãciuitori, cãci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!” Iacov 4:11 ,,Nu vã vorbiti de rãu unii pe altii, fratilor!” Matei 6:12 “si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri;” Matei 18:35 “Tot asa va va face si Tatal Meu cel ceresc, daca fiecare din voi nu iarta din toata inima pe fratele sau.”

Pe piatra funerara a unui alpinist era scris: ,,A murit urcand.” Pe calea ingusta a credintei nu este o alta alternativa decat sa urcam mereu in ciuda piedicilor si a impotrivirilor. Cresterea unei mladite este asigurata de vita din care face parte. Tot asa cresterea spirituala a credinciosului este asigurata de ramanerea lui in Dumnezeu.


Categorii

%d blogeri au apreciat: