Publicat de: damianion | martie 4, 2011

Ambasadorul SUA, distins de „Conștiință și Libertate”

Ambasadorul SUA la București a fost distins pentru eforturile și activitatea depuse în promovarea libertății religioase în România. Premiul i-a fost decernat în cadrul Galei Premiilor „Conștiință și Libertate”.

Foto: agerpres.ro

Evenimentul s-a desfășurat ieri, 3 martie, în sala C. A. Rosetti din Palatul Parlamentului, fiind organizat de Asociația „Conștiință și Libertate” și Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Ambasadorul american Mark Gitenstein a vorbit în discursul său despre importanța conceptului de libertate. A punctat pașii importanți pe care i-a făcut România în domeniul libertății religioase, în cele două decenii postdecembriste. Ambasadorul SUA a folosit prilejul pentru a-și exprima speranța că Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române va găsi căi potrivite pentru rezolvarea problemelor cu Biserica Catolică, notează Agerpres.

La simpozion au participat lideri ai comunităților religioase naționale și locale, ambasadori, reprezentanți ai vieții politice, profesori universitari, directori de instituții și oameni de afaceri. Invitații speciali au fost Barry W. Bussey, reprezentant oficial al International Religious Liberty Association la Organizația Națiunilor Unite și Karel Novak, Secretar General al International Religious Liberty Association – Europe (Berna, Elveția).

Gala Premiilor „Conștiință și Libertate” a fost la prima ediție, iar premiile au fost decernate de Nelu Burcea, președintele Asociației „Conștiință și Libertate”. Evenimentul a marcat o apreciere publică a persoanelor care s-au implicat activ în apărarea și promovarea libertății de conștiință, prin inițiative legislative și acțiuni desfășurate pe parcursul anului 2010.

http://www.semneletimpului.r0


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: