Publicat de: damianion | martie 4, 2011

Sarkozy laudă moștenirea creștină a Franței

Președintele francez Nicolas Sarkozy a notat importanța pe care o are moștenirea creștină a Franței pentru această țară, în contextul în care partidul său de dreapta pune sub semnul întrebării rolul Islamului în societatea franceză. Declarațiile au fost făcute în timpul discursului ținut de Sarkozy în orășelul de pelerinaj catolic, Puy-en-Velay.

Sarkozy (Foto: Reuters)„Creștinismul ne-a lăsat o moștenire magnifică de civilizație,” a declarat Sarkozy. „Ca președinte secular, pot spune că această moștenire atrage cu sine obligații,” a mai precizat liderul de stat. „Această moștenire este un privilegiu, însă ne însărcinează, mai presus de toate cu o datorie: ne obligă să o dăm mai departe generațiilor următoare,” a explicat Sakozy, înainte de a sublinia că „ar trebui să o îmbrățișăm fără îndoială sau rușine.”

Afirmațiile președintelui francez vin cu o lună înainte de intrarea în vigoare a legii care interzice purtarea în public a vălului islamic ce acoperă toată fața (niqab sau burqa) și au avut ca scop lansarea unei dezbateri privind practica religioasă în Franța și rolul minorității musulmane în spiritualitatea franceză.

Potrivit AFP, criticii președintelui și opoziția au avertizat că o astfel de inițiativă poate stârni prejudecăți periculoase și poate submina identitatea strict seculară a țării.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: