Publicat de: damianion | august 24, 2016

Oamenii de ştiinţă de la Johns Hopkins oferă dovada absolută că afirmaţia homosexualilor “Născuţi aşa” este o minciună

gay

New Atlantis a publicat un raport major, “Sexualitate şi gen: Descoperiri din domeniul biologic, psihologic şi social.” Raportul are în vedere rata crescută şi explicaţiile pentru problemele de sănătate mintale ale celor din rândul comunităţii LGBT şi abordează ştiinţific unele dintre cele mai populare afirmaţii privitoare la sexualitate şi gen. Poate fi găsit aici.

Scris de către Lawrence S. Mayer, M.B., M.S., Ph.D., şi Paul R. McHugh, M.D., amândoi aparţinând Universităţii Johns Hopkins, raportul combină cercetările obţinute în urma a 200 studii făcute şi evaluate de către oameni specializaţi, studii ce acoperă o gamă largă de domenii ştiinţifice, cum ar fi epidemiologia, genetică, endocrinologia, psihiatria, neuroștiințele, embriologia şi pediatria.

În raport se afirmă că: Credinţa că orientarea sexuală este o caracteristică înnăscută, fixată din punct de vedere biologic – cu alte cuvinte, ca oamenii sunt “născuţi aşa” – nu este sprijinită de dovezi ştiinţifice.

Afirmaţia că identitatea sexuală este înnăscută, şi este o caracteristică umană fixate, independent de sexul biologic, nu este dovedită ştiinţific.

Doar o minoritate din copiii ce experimentează tendinţe transsexuale vor continua să simtă asta în adolescenţă sau la maturitate. Sunt puţine dovezi ştiinţifice care să susţină valoarea terapeutică a intervenţiilor medicale ce întârzie pubertatea sau modifică caracterele sexuale secundare ale adolescenţilor.

Cei non heterosexuali şi cele transsexuali prezintă o rata crescută de boli mentale (anxietate, depresie, suicid), precum şi probleme comportamentale şi sociale (abuz de substanţe, violenţa domestică), în comparative cu ceilalți.

“În acest raport vorbim la nivel de ştiinţa şi medicină, nimic mai mult, nimic mai puţin,” scrie Dr. Mayer, bio statistician şi epidemiolog experimentat. “Trendurile culturale şi politice nu ar trebui să influenţeze realitatea importanţei abordării acestor dificile problem personale. Ca cetăţeni, savanţi şi clinicieni preocupaţi de problemele întâmpinate de oamenii LGBT, nu ar trebui să fim, dogmatic vorbind, angrenaţi la nicio viziune privitoare la natura sexualităţii sau identitatea sexuală; mai degrabă, ar trebui să fim ghidaţi în primul rând şi cu atât mai mult de către nevoile pacienţilor noştri aflaţi în nevoie, şi să căutam cu o minte deschisă căi de a îi ajută să ducă vieţi pline de sens şi demnitate.”

Lawrence S. Mayer, M.B., M.S., Ph.D. este un savant cu reşedinţa în Departamentul de Psihiatrie al Şcolii de Medicină aparţinând Universităţii Johns Hopkins, şi profesor de statistică şi biostatistică la Universitatea Arizona.

Paul R. McHugh, M.D. este profesor de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale în cadrul Şcolii de Medicină din Universitatea Johns Hopkins, şi timp de 25 de ani a fost psihiatrul şef al Spitalului Johns Hopkins.

“Dedic munca depusă pentru întocmirea acestui raport, în primul rând, comunităţii LGBT, care îndură o rata disproporţionat de mare a bolilor mentale, comparată cu rata întâlnită la populaţia totală. Trebuie să găsim căi de a îi eliberă de suferinţa lor,” scrie Dr. Mayer. “Şi mai presus de toate, dedic această muncă copiilor cu probleme în ce ţine de sexualitate şi gen.”

sursa: stiricrestine.ro


Categorii