Publicat de: damianion | decembrie 1, 2020

ROLUL CREDINȚEI CREȘTINE ÎN UNITATEA ROMÂNILOR

ROLUL CREDINTEI CRESTINE IN UNITATEA ROMANILOR

,,Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeul parintilor nostri” – Sfânta Scriptură, Ezra.7:27

SPIRU HARET: „Patria o face limba si istoria, religia si traditiile. A da cu piciorul in toate acestea este a se lepada cineva de patria sa”.

REGINA MARIA: „Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.” – (Regina Maria a fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a principelui de coroană devenit ulterior regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea. Maria, născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.)

PETRE ȚUȚEA:„Mă mişc între Dumnezeu şi neamul din care fac parte. În afară de aceşti termeni, nu văd nimic semnificativ între cer şi pământ.”

CORNEL MUT: ,,Afirmaţia „POPORUL ROMÂN S-A NĂSCUT CREŞTIN” nu este gratuită, ea fiind generată de faptul că, spre deosebire de vecinii săi, care au adoptat religia creştină abia în sec. IX-X, pătrunderea creştinismului pe teritoriului vechii Dacii, încă înainte de apariţia organizării statale (sub Burebista) şi a stăpânirii romane, este atestată de săpăturile arheologice şi de documente ale cancelariei bizantine.”

Potrivit unei tradiții consemnate de Ipolit, Sfântul Apostol Andrei a vestit cuvântul Evangheliei sciților și tracilor.

SFÂNTA SCRIPTURĂ: ,, DOAMNE, TU AI FOST LOCUL NOSTRU DE ADĂPOST, DIN NEAM IN NEAM. Înainte ca să se fi născut munții și înainte ca să se fi făcut pământul și lumea, din veșnicie în veșnicie, Tu ești Dumnezeu!” (Psalmul 90:1-2) – ,, Căci în El avem viața, mișcarea și ființa, după cum au zis și unii din poeții voștri: „Suntem din neamul Lui…” Astfel, dar, fiindcă suntem de neam din Dumnezeu …” (Sfantul Apostol Pavel, Faptele Apostolilor 17:28-29)

DESĂVÂRȘIREA STATULUI NAȚIONAL ROMÂN este realizată prin unirea provinciilor românești. La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Țara Mamă, România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918.

BARBU ŞTEFĂNESCU DELAVRANCEA: ,,România e patria noastră, a tuturor românilor. E România celor de demult şi-a celor de mai apoi. E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.”

PETRE ȚUȚEA: „Definiţia mea este: Petre Ţuţea, românul. Am apărat interesele României în mod eroic, nu diplomatic. Prin iubire şi suferinţă. Şi convingerea mea este că suferinţa rămâne totuşi cea mai mare dovadă a dragostei lui Dumnezeu.”


Categorii

%d blogeri au apreciat: