Publicat de: damianion | iulie 2, 2019

Suedia interzice angajaților de la stat să se roage la locul de muncă

Un consiliu municipal din Suedia a adoptat un set de noi reguli controversate, care interzic angajaților de la stat să se roage în timpul programului de lucru.

Noile reguli  au fost adoptate în orașul Bromölla, de politicieni ai Partidului  Democrat Suedez, potrivit ziarului regional Kristianstadsbladet.

„În regulament, am eliminat tot ceea ce ar putea fi interpretat ca spunând că poți să îţi iei timp ca să te rogi când eşti la servici”, a declarat președintele Eric Berntsson la The Local. „Atât noi, cât și Moderatorii și Creștin-Democrații credem  că regulile ar trebui să fie cât mai precise”.

Berntsson a insistat că noile reguli nu sunt cu mult diferite de de cele în care angajatorii îi opresc pe angajații care irosesc timp inutil la locul de muncă pentru vicii precum fumatul. El a menționat, de asemenea, că interdicția nu vizează o singură religie, ci se aplică pentru toate credințele.

În mod surpinzator, noua politică se va aplica şi școlilor, azilelor de bătrâni și birourilor instituţiilor administraţiilor locale, printre celelate instituții afiliate statului.

Funcționarii au dorit, de asemenea, să sublinieze că reglementările nu vor afecta programul actual de pauze atribuit membrilor personalului, dar vor însemna că nu li se va mai permite  să îşi ia un moment separat din ziua lor de lucru pentru scopul explicit de rugăciune.

În timp ce mulți susțin că interdicția este o încălcare flagrantă a libertății religioase, alții susțin că angajații ar trebui să aibă libertatea de a lucra fără să fie împiedicaţi de practicile religioase ale colegilor. Lucrătorii au „dreptul de a evita exprimarea religioasă publică”, a constatat consiliul.

Mulți cred că musulmanii ar putea fi grupul cel mai direct afectat datorită faptului că religia lor le cere să se roage de mai multe ori pe zi.

„Cred că ceea ce face consiliul aici este că încearcă să trimită un mesaj”, a declarat Laurence Wilkinson de la Alianța pentru Apărarea Libertății, pentru postul britanic Premier. „Și nu sunt sigur care este mesajul.”

„Unii îl pot interpreta ca pe un mesaj că nu vrem ca musulmanii să se roage în timpul orelor de lucru”, a adăugat Wilkinson. „Dacă acesta este cazul, atunci acesta are potențial cu efect discriminatoriu.”

Sursa: christianheadlines.com

Preluare: stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat asta: