Publicat de: damianion | decembrie 5, 2018

George H.W. Bush: o viaţă în slujba ţării sale!

pozzaa.jpgFostul preşedinte american, George H.W. Bush, a murit vineri noapte la reşedinţa sa din oraşul american Houston, statul Texas. Nevasta sa alături de care a trăit timp de 73 de ani, Barbara Bush, a decedat în luna aprilie a acestui an.

Mai mulţi foşti preşedinţi şi alte personalităţi publice americane l-au omagiat pe cel supranumit „al 41-lea”, pentru că a fost cel de-al 41-lea preşedinte al Americii.

„Prin autenticitatea sa, şarmul său dezarmant şi angajamentul neabătut faţă de credinţă, familie şi ţară, preşedintele Bush a inspirat generaţii de americani ca aceștia să fie, după cum spunea el, „o mie de puncte de lumină” care să ilumineze măreţia, speranţa şi oportunităţile Americii către lumea întreagă!” a declarat preşedintele Donald Trump.

„Viaţa preşedintelui George Bush este un testament al faptului că serviciul public este o chemare nobilă ce poate fi împlinită cu bucurie. Şi el a făcut o treabă extrem de bună în drumul lui prin această viaţă”, a declarat fostul preşedinte Barack Obama.

„A fost un om de mare caracter. Întreaga familie Bush este recunoscătoare pentru viaţa şi dragostea celui ce a fost al 41-lea, pentru compasiunea celor care le-a păsat şi s-au rugat pentru tata” a mulțumit fostul preşedinte George W. Bush.

„George Bush a fost un mare american, un lider extraordinar pe timp de război, şi un bun prieten. Deplângem plecarea unui om remarcabil şi dorim familiei sale mult bine.” – Pat Robertson, fondatorul The Christian Broadcast Network.

Dar cum a fost viaţa lui George Bush? Cum a reuşit acest om să îşi pună o amprentă atât de pregnantă asupra vieţii politice americane?

Al 41-lea comandant suprem al S.U.A. a fost prezent în toate zonele autorităţii guvernamentale americane: a fost preşedinte, vice-preşedinte, ambasador, direcor al CIA şi membru al Congresului.

Mai târziu în viaţă, el a influenţat inclusiv industria modei, etalându-şi celebrele sale şosete, marcă proprie, şi făcându-i pe americani să-l îndrăgească şi mai mult atunci când a ales să se arunce cu paraşuta pentru a sărbători împlinirea a 90 de ani.

Săriturile din avion erau un lucru natural pentru Bush. La 18 ani s-a înrolat în forțele aeriene. Iar când şi-a luat licenţa de zbor, a fost cel mai tânăr pilot din armata SUA.

Pe timpul celui de-al Doilea Război Mondial a zburat în peste 50 de misiuni de luptă. În ultima sa misiune, avionul său a fost lovit de avioanele de luptă japoneze. El s-a catapultat din avion şi a fost salvat de către marinarii de pe un submarin american.

În 1980 a canditat pentru nominalizarea Partidului Republican la președinția S.U.A., însă a pierdut în favoarea lui Ronald Reagan, care l-a ales să fie vice-preşedinte – poziţie din care Bush a putut observa de aproape creşterea atitudinii conservatoare din America.

„Preşedinţia sa a urmat în umbra celei a predecesorului său, lucru care este de înţeles,” a spus fiul său, fostul preşedinte George W. Bush.

E greu să uiţi cuvintele care l-au ajutat să ajungă la Casa Alba în 1988. „Citiţi-mi de pe buze,” a spus Bush la discursul de acceptare a nominalizării la preşedinţie din partea Republicanilor: „Nu vor fi noi taxe.”

Însă încălcarea acestei promisiuni a rezultat în pierderea următoarelor alegeri în favoarea lui Bill Clinton în 1992. În discursul său inaugural, el s-a zugrăvit pe sine în fața americanilor ca o persoană care pune preţ pe munca cinstită, disciplină şi bunătate.

„Prima mea acţiune ca şi preşedinte va fi să rostesc o rugăciune. Vă rog să vă plecaţi capetele. Tată Ceresc ne plecăm capetele şi îţi mulţumim pentru iubirea Ta.”

În luna aprilie a acestui an, Bush a rămas fără iubita lui soţie, Barbara. Căsătoria lor, care a durat 73 de ani, este cel mai lung mariaj din istoria preşedinţilor americani.

Cei doi au avut şase copii şi, la bine şi la greu,  familia a fost pe primul loc în viaţa lor.

„Nu dorim să lăsăm moştenire copiilor noştri doar lucruri materiale, o maşină mai mare, sau un cont bancar generos – vrem să le imprimăm sentimentul despre ce înseamnă să fii un prieten credincios, un părinte iubitor,” a spus Bush, „o persoană care îşi lasă casa, cartierul şi oraşul mai bune decât erau atunci când le-a găsit.”

Acesta a fost scopul pentru care George Herbert Walker Bush s-a străduit să trăiască toată viaţa.

Sursa: CBN News

Preluare: stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: