Publicat de: damianion | noiembrie 29, 2018

​Deschiderea Centrului de Istorie Baptistă din Arad

Centrul de Istorie Baptistă din Arad.png

Deschiderea Centrului de Istorie Baptistă din Arad

În 4 noiembrie 2018 a avut loc deschiderea primului centru de istorie baptistă din cadrul Cultului Baptist din România. Acesta se numește Centrul de Istorie, Genealogie și Statistică Baptistă din Arad și funcționează în cadrul Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din Arad.

Structura centrului cuprinde un director, Jurcoi Emanuel, care face parte și din comitetul centrului format din Ion Damian, Mirăuțe Ioan, Marian Andriș, Stoica Daniel și din consiliul științific al centrului format din Sorin Bulboacă, Krämer Marius. Activitatea centrului se va autosusține financiar în mod special prin donații. Directorul este angajat prin comunitate, iar membrii comitetului și ai consiliului sunt în regim de voluntariat.

Scopul înființării acestui centru este de a facilita cercetarea istoriei baptiștilor prin adunarea, organizarea și valorificarea arhivei, organizarea unei biblioteci cu autori baptiști dar și a unui muzeu cu expoziții temporare. Centrul va publica o revistă, ”Arhiva Baptistă”, și va organiza conferințe periodice pentru expunerea cercetărilor de istorie, genealogie și statistică baptistă. Centrul își propune anual să adune istoricii și pasionații de istorie baptistă pentru cunoaștere, dezbateri și proiecte comune.

Centrul de istorie se va axa pe cercetarea istoriei instituționale și sociale a baptiștilor. Cu alte cuvinte, vor fi studiate bisericile baptiste, personalitățile baptiste și familiile baptiste.

În cadrul deschiderii centrului au participat frații păstori și lucrători din comunitatea Arad, iar fratele Stoica Daniel a prezentat cartea Baptiștii și Marea Unire. Sigla centrului a fost explicată împreună cu structura și scopurile centrului de către directorul centrului.

Pastor Emanuel Jurcoi

Director Centru IGSB din Arad


Categorii

%d blogeri au apreciat: