Publicat de: damianion | august 17, 2018

Amintirile

pozza.jpg

Psihologii spun:

Un psiholog spunea despre amintiri ca: „Sunt o sursa de energie la care putem apela si cand ne simtim bine, si cand nu avem o stare tocmai buna. Se pot transforma intr-o motivatie pentru a depasi situatiile neplacute prin care trecem“.

Un alt psiholog spunea: „amintirile timpurii au o contributie semnificativa in construirea convingerilor de baza si a stilului de viata“.

Amprentele lasate asupra noastra de diverse evenimente nu sunt insa intotdeauna frumoase. Experientele neplacute sunt ignorate de unii. Altii, in schimb, capata anumite fobii. „Depinde foarte mult de fiecare. Sunt oameni care ignora momentul si merg mai departe ca si cum nu s-ar fi intamplat, oameni care trag invataturi din ceea ce a fost negativ, dar si oameni care dezvolta fobii”.

Pentru o persoana anxioasa, o experienta neplacuta poate deveni marcanta, adusa mereu in constient si analizata pentru a putea fi astfel prevenita pe viitor. „Din dorinta de a o evita, persoana in cauza o transforma intr-o prezenta obsesiva in viata sa, distrugandu-si starea de echilibru. Asa apar fobiile.“ Cei care sunt echilibrati accepta insa ca nu pot avea un control absolut asupra vietii lor.


Categorii

%d blogeri au apreciat: