Publicat de: damianion | iunie 29, 2018

Curtea Supremă de Justiție din California a decis, că centrele de sarcină nu pot fi forțate să promoveze avortul

Centrele de sarcină pro-viață din California nu vor mai putea fi obligate să promoveze industria avortului. Curtea Supremă din SUA a decis în favoarea libertății de exprimare, anulând o lege din California, care ar forța centrele de sarcină, care sunt pentru viață să facă publicitate pentru avort, relatează ADF Internațional.

În anul 2015, California a adoptat o lege, prin care, centrele medicale de sarcină licențiate sunt obligate să afișeze sau să distribuie pliante, care să facă publicitate faptului că statul oferă avorturi la costuri reduse sau chiar gratuite. În plus, acestea trebuie să includă și un număr de telefon unde femeile pot apela, pentru a primi informații despre unde pot face avort, cum ar fi Planned Parenthood.

Problema este faptul că scopul centrelor pro-viață este exact acela de a opri avortul, nu de a face publicitate avortului.

Centrele de sarcină pro-viață oferă femeilor ajutorul și speranța de care au nevoie în fața unei sarcini neplanificate, oferindu-le resure gratuite, informații și sprijin emoțional. În plus, oferă și produse necesare, precum scutece, șervețele, haine, pături și de asemenea, cursuri pentru părinți și consiliere. Centrele care sunt licențiate medical, pot oferi și teste de sarcină, toate acestea gratuit.

Aceste centre prezintă femeilor toate opțiunile lor – inclusiv avortul – și se străduiesc să fie locul în care femeile să găsească ajutor și să le ofere asigurarea că au opțiuni și sprijin. Statul din Carifornia dorește însă, ca femeile care vin în asfel de centre să fie îndreptate încă de la început spre o anumită – singură opțiune, și anume avortul.

Ce este cel mai grav, este faptul că această lege propusă și sprijinită de cei care susțin avortul, încearcă să înlocuiască un punct de vedere diferit decât cel al statului California cu unul aprobat de guvern. Acest lucru se înseamnă că guvernul obligă un anumit punct de vedere și încalcă dreptul la libera exprimare.

Din fericire, Curtea Supremă a decis întradevăr că cerința este neconstituțională și a anulat această lege. Hotărârea din data de 26.06.2018, clarifică faptul, că nimeni nu ar trebui să fie forțat de către guvern să transmită un mesaj, care îi încalcă convingerile, în special pe subiecte profund divizate cum ar fi avortul.

Traducere de Gabriela August

sursa: stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: