Publicat de: damianion | mai 31, 2018

Suedia: Un pastor a fost condamnat la o lună de închisoare pentru propovăduirea învățăturilor biblice despre sexualitate

de Paul Coleman, ADF International (Bruxelles)

Acum câțiva ani, am fost implicat în apărarea pastorului suedez Ake Green. După cum se știe, acesta a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru săvârșirea faptei de incitare la ură (hate-speech) constând în aceea că, într-o predică de duminică, s-a referit la comportamente sexuale imorale practicate în Suedia și nu numai. Pastorul a fost învinuit și trimis în judecată pentru încălcarea dispozițiilor legale suedeze referitoare la interdicția incitării la ură, prin ceea ce a spus într-o predică si care a fost considerat a reflecta dispreț.

După cum a spus acuzarea în timpul procesului oricine poate avea orice religie doreste, dar reprezintă un atac împotriva homosexualilor să citezi din Biblie în ceea ce priveste acest subiect, așa cum a făcut el în discursul incitator în acest sens. În cursul apelului final din fața Curții Supreme a Suediei, acuzarea a insistat în interogatoriul aplicat pastorului asupra cererii de a folosi o altă Biblie, respectiv una care să nu dezaprobe homosexualitatea. Calm, pastorul i-a răspuns de trei ori că există o singură Biblie.

Procesul a fost ca din timpurile întunecate ale istoriei. Doar că, în loc de o vrăjitoare acuzată de formule sataniste, era un cleric acuzat de un procuror – reprezentând adevărul corect al prezentului – pentru a retracta Sfânta Scriptură. Dacă nu aș fi fost prezent să văd cu ochii mei cum se derula totul, nu as fi crezut că așa ceva s-ar mai putea întâmpla în prezent. Din fericire, după mai mult de doi ani de procese prin tribunale, destul de greu, condamnarea lui a fost desființată de Curtea Supremă.

Sursa: How European “hate speech” laws are threatening freedom of speech

Traducerea: Referendum pentru România

www.stiripentruviata.ro

Categorii

%d blogeri au apreciat: