Publicat de: damianion | aprilie 27, 2018

Un pastor suedez, îndemnat să folosească o altă Biblie, respectiv una care să nu dezaprobe homosexualitatea

“Acum câțiva ani în urmă, am fost implicat în apărarea pastorului suedez Ake Green. După cum se știe, acesta a fost condamnat la 30 de zile de închisoare pentru săvârșirea faptei de incitare la ură (hate-speech) constând în aceea că, într-o predică de duminică, s-a referit la comportamente sexuale imorale practicate în Suedia și nu numai. Pastorul a fost învinuit și trimis în judecată pentru încălcarea dispozițiilor legale suedeze referitoare la interdicția incitării la ură, prin ceea ce a spus într-o predică si care a fost considerat a reflecta dispreț.

După cum a spus acuzarea în timpul procesului oricine poate avea orice religie doreste, dar reprezintă un atac împotriva homosexualilor să citezi din Biblie în ceea ce priveste acest subiect, așa cum a făcut el în discursul incitator în acest sens. În cursul apelului final din fața Curții Supreme a Suediei, acuzarea a insistat în interogatoriul aplicat pastorului asupra cererii de a folosi o altă Biblie, respectiv una care să nu dezaprobe homosexualitatea. Calm, pastorul i-a răspuns de trei ori că există o singură Biblie.

Procesul a fost ca din timpurile întunecate ale istoriei. Doar că, în loc de o vrăjitoare acuzată de formule sataniste, era un cleric acuzat de un procuror – reprezentând adevărul corect al prezentului – pentru a retracta Sfânta Scriptură. Dacă nu aș fi fost prezent să văd cu ochii mei cum se derula totul, nu as fi crezut că așa ceva s-ar mai putea întâmpla în prezent. Din fericire, după mai mult de doi ani de procese prin tribunale, destul de greu, condamnarea lui a fost desființată de Curtea Supremă”

Traducere dupa: How European “hate speech” laws are threatening freedom of speech – Paul Coleman


Categorii

%d blogeri au apreciat: