Publicat de: damianion | martie 29, 2018

Marea Britanie: profesoară creştină concediată pentru că i-a spus „Dumnezeu te iubeşte” unei studente lesbiene

Un tribunal din Marea Britanie a respins cererea  unei profesoare creştine, care a fost concediată de conducerea şcolii unde preda, de a fi repusă în slujbă pe motiv că a fost discriminată, conform cbnnews.com.

Svetlana Powell, o profesoară cu 17 ani de experienţă la catedră, a fost concediată de la Academia de Meserii din Bristol, Marea Britanie, în luna iulie 2016, după o discuţie avută în clasă cu studenţii la care a fost întrebată despre concepţia pe care o are despre homosexualitate. Ea a fost de asemenea raportată ca fiind o potenţială „ameninţare de radicalizare” către o agenţie guvernamentală numită Prevent.

În răspunsul pe care l-a oferit la întrebarea unei studente de 17 ani, profesoara Powell a afirmat că, în opinia ei, homosexualitatea este împotriva voiei lui Dumnezeu, dar că Dumnezeu iubeşte pe fiecare om indiferente de cine este sau ce a făcut.

În acel moment una dintre studente a declarat că este lesbiană iar profesoara s-a întors către ea şi i-a spus „Dumnezeu te iubeşte!”

Două zile după această discuţie, profeosara a fost chemată la departamentul de resurse umane al şcolii, unde a fost informată că este concediată pentru a abateri grave de conduită.

„Am fost foarte surprinsă de faptul că am fost concediată,” a spus Powell. „Eu nu am făcut nimic altceva decât să vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu care este pentru toţi oamenii. Ca ei să considere concepţiile mele creştine ca find un act terorist este însă un lucru groaznic.”

Şefa Comisiei de disciplină al şcolii, Sian Prigg, a declarat la Tribunal că a decis să o raporteze pe Powell la autorităţi după ce un grup de studente s-au plâns că au fost „spălate pe creier şi că li s-a predicat”. Profesoara Powell a spus că nu a ştiut că a fost raportată ca fiind o ameninţare teroristă până ce nu a citit documentele de la dosar.

„Se ştia că sunt creştină şi studenţii erau interesaţi de părerile mele tocmai pentru că ştiau că sunt diferite de cele ale celorlalţi profesori din şcoală,” a declarat Powell.

„Dumnezeu l-a dat pe Fiul Său Isus Hristos, pentru iertarea noastră. I-am spus acele fete ca Dumnezeu o iubeşte,”  a declarat Powell în fața judecătorului.

În ciuda tuturor argumentelor, judecătorul de la Tribunalul de Muncă a decis că şcoala nu a discriminat împotriva lui Powell, iar decizia de concediere rămâne valabilă.

   Rugaţi-vă pentru profesoara Powell să rămână fermă în credinţa ei şi să-l mărturisească pe Domnul Isus Hristos cu curaj în faţa autorităţilor. Rugaţi-vă că ea să fie un exemplu şi pentru alţi profesori  care sunt credincioşi şi care îşi văd poate munca de la catedră ameninţată de spiritul anti-creștin al acestor vremuri din societatea occidentală.

sursa: stiricrestine.ro

 


Categorii

%d blogeri au apreciat: