Publicat de: damianion | martie 26, 2018

Placere in slabiciuni

Valentin Popovici.png

Placere in slabiciuni

Credinciosii din Corint aveau cu ce sa se laude, fiindca locuiau intruna din metropolele Imperiului, in centrul cultural al Greciei, in cetatea bogatiilor Peloponesului. Dar apostolul Pavel le da o pilda de urmat, in ceva greu de acceptat: “Simt placere in slabiciuni, in defaimari, in nevoi, in prigoniri, in stramtorari, pentru Hristos!” (II Corinteni 12:10). Desigur, scopul principal pentru noi in viata este ca in tot ce facem si cu tot ce suntem, sa fie onorat Numele Domnului Isus, si acesta era si scopul apostolului Pavel. Dar poate ne intrebam: “De ce neaparat trebuie sa gasim placere in slabiciuni si defaimari? Nu poate oare Dumnezeu sa fie proslavit si prin bogatiile noastre, prin succesele noastre? Trebuie neaparat sa fim falimente ca sa-si arate El slava si puterea in noi?”

Apostolul Pavel face un rationament reversibil foarte logic si cu mult talc: Atunci cand sunt slab, tocmai atunci sunt tare! Deci, la fel de bine l-am putea intelege ca spune: Atunci cand ma vedeti ca sunt tare, de fapt sunt slab. Puterea mea este doar o iluzie de putere, si ma pune in pericol sa nu mai inalt slava Domnului Isus.

Apostolul Pavel ne spune si noua un lucru foarte greu de aceptat, nu numai de inteles, ci de trait. Cu cat ne micsoram noi, Hristos Domnul poate sa creasca in noi. Cu cat ne straluceste noua firea pamanteasca, paleste stralucirea fetei Domnului Isus in noi. Iata de ce harul se da celor smeriti, si numai cei ce se lasa mai prejos au parte de inaltare. De ce asa? “Pentru ca nimeni sa nu se laude inaintea lui Dumnezeu!” (I Cor.1:29). In viata noastra, in biserica, in familie, slava sta acolo unde trebuie: Slava apartine lui Dumnezeu! Domnul nostru Isus Hristos, Mantuitorul si Domnul nostru, sa fie marit in noi si in veci de veci!

Pastor Valentin Popovici


Categorii

%d blogeri au apreciat: