Publicat de: damianion | martie 12, 2018

Revoluţia sexuală globală: distrugerea libertăţii în numele libertăţii

Editura „Sapientia” anunţă reeditarea cărții “Revoluţia sexuală globală: distrugerea libertăţii în numele libertăţii” scrisă de Gabriele Kuby. 

Libertatea cu care a fost înzestrat fiecare om în momentul conceperii sale şi despre care vorbeşte Cristos, greşit înţeleasă de unii, poate produce efecte dezastruoase în societate. În lumea contemporană, de departe cel mai afectat domeniu în care, în numele libertăţii se fac abuzuri halucinante, este cel al sexualităţii. Asistăm la o răsturnare tulburătoare a normalităţii în acest domeniu, normalitate care a fost obligatorie de-a lungul secolelor. Acest lucru se petrece tocmai din simpla motivaţie că omul este liber să facă tot ce îl taie capul, tot ceea ce îi face plăcere: aceste atitudini sunt catalogate, din ce în ce mai des, ca fiind drumul ideal spre deplina libertate a individului.

În acest sens, Gabriele Kuby, catolică de origine germană, sociolog, mamă a trei copii, în lucrarea Revoluţia sexuală globală: distrugerea libertăţii în numele libertăţii, are curajul să nominalizeze această ameninţare a libertăţii noastre de către o ideologie antiumanistă. Această ideologie despre care vorbeşte autoarea constă într-un program de reeducare al indivizilor propus de către guverne, de autorităţile europene şi o parte a mass-media. Ceea ce trebuie eliminat din mentalitatea indivizilor prin acest program este un obicei vechi de milenii al omenirii: obiceiul de a diferenţia bărbaţi şi femei; să distingă puterea de atracţie sexuală reciprocă, pe care se bazează existenţa şi persistenţa omenirii, de toate celelalte forme de satisfacere a instinctului, să-l privilegieze prin instituţionalizare şi să-l supună unor anumite reguli umanizatoare. Reeducarea priveşte în ultimă instanţă înlăturarea frumoasei obişnuinţe imemoriale pe care o numim condiţie umană şi natură umană.

Autoarea, în cele 15 capitole expuse detaliat, încearcă să tragă nişte semnale urgente de alarmă cu privire la ceea ce se întâmplă cu noi în prezent şi la modul în care fiecare individ, bărbat şi femeie, trebuie să reacţioneze.

Lucrarea, având un stil sobru, precis, concis, se prezintă ca un obiect de iluminare cât priveşte întreaga chestiune a Revoluţiei sexuale globale. Gabriele Kuby descrie această revoluţie ca fiind un mod prin care se ajunge la distrugerea sistemelor de valori ale tuturor culturilor şi religiilor. De asemenea, opera autoarei germane examinează, printre altele, poziţia creştină faţă de homosexualitate şi relaţia Bisericilor cu pretenţiile revoluţiei; apoi, prin exemple concrete, demonstrează că revoluţia sexuală decurge politic ca un atac asupra libertăţilor fundamentale democratice şi care este îndreptat îndeosebi împotriva creştinilor. Toate acestea conduc, în ultimul capitol, la chestiunea de interes a cărţii: avertizarea asupra unui nou totalitarism, care „distruge libertatea în numele libertăţii”.

Mesajul fundamental al lucrării este, finalmente, apelul la „salvarea identităţii de gen ca bărbat sau femeie, a moralei, a familiei, a Bisericii şi a sfinţeniei vieţii”.

Cartea se adresează tuturor, întrucât Revoluţia sexuală globală atinge în primul rând fiecare categorie de persoane, bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, dar, în aceeaşi măsură, atinge însăşi existenţa noastră şi viitorul societăţii. Fiecare dintre noi este invitat, în epilogul lucrării, la acţiune şi atitudine în faţa unei astfel de mişcări care are potenţialul de a schimba radical cursul societăţii.

In Bucureşti se poate procura de la Librăria Sf. Iosif


Categorii

%d blogeri au apreciat: