Publicat de: damianion | februarie 24, 2018

Associated Press: Ambasada SUA va fi mutată din Tel Aviv în Ierusalim în luna mai, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea statului Israel

Ambasada SUA va fi mutată din oraşul Tel Aviv în Ierusalim în luna mai, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea statului Israel, afirmă oficiali din cadrul Administraţiei Donald Trump citaţi de site-ul agenţiei Associated Press.

Doi oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat sub protecţia anonimatului pentru agenţia Associated Press că sediul din Ierusalim al ambasadei SUA va fi deschis în mai 2018.

Congresul SUA a fost înştiinţat vineri despre această decizie. Planul privind mutarea ambasadei a fost semnat joi de secretarul de Stat, Rex Tillerson, au declarat sursele citate.

Cei doi oficiali au preferat să facă anunţul sub protecţia anonimatului întrucât nu sunt autorizaţi să discute public despre acest plan.

Statul Israel va marca 70 de ani de la înfiinţare pe 14 mai 2018.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2017 decizia de a considera oraşul Ierusalim drept capitala Israelului şi, implicit, de a muta acolo ambasada SUA. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia. 


Categorii

%d blogeri au apreciat: