Publicat de: damianion | februarie 2, 2018

Corectitudinea politică generează blasfemii fără precedent în istorie: CEDO a DECIS că Iisus şi Fecioara Maria pot fi FOLOSIŢI în RECLAME

O decizie neaştepată vine din partea Curţii Europeane a Drepturilor Omului unde stabileşte că Lituania a amendat în mod nejustificat o companie care îşi promovase produsele vestimentare folosindu-se Iisus şi Fecioara Maria, scrie Evenimentul Zilei.ro.

Curtea de la Strasbourg a decis că autorităţile lituaniene „au pus pe primul loc protecţia sentimentelor persoanelor religioase, fără a lua în calcul în mod adecvat dreptul companiei la libertatea de expresie”, notează 

The Baltic Course.Firma a promovat haine create de designerul Robert Kalinkin. În materialele publicitare  apar un bărbat cu parul lung şi o femeie în rochie albă care aduc a Iisus şi Fecioara Maria.

Iată mesajele din reclamă: „Iisuse, ce blugi ai!”, „Maria, ce rochie ai!”, „Maica Domnului, ce rochie ai!” şi „Iisuse şi Maria, ce haine purtaţi!”.

Inspectoratul de Stat pentru Produse Non-Alimentare din Lituania a amendat compania care beneficia de pe urma campaniei publicitare. De asemenea, mai multe instanţe din Lituania au decis că anunturile încalcă morala publică.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: