Publicat de: damianion | februarie 2, 2018

Bihon.ro: Acuzați că nu vor să înmormânteze un bărbat pe motiv că e penticostal…

Preotul şi Consiliul parohial din Almaşu Mic, acuzaţi că au refuzat înmormântarea unui bărbat pe motiv că e penticostal.

Preotul din Almaşu Mic şi Consiliul bisericesc, acuzaţi că au refuzat să înmormânteze un bărbat în cimitirul satului pe motiv că defunctul este de religie Penticostală. Mai mult, familia bărbatului susţine că preotul le-ar fi pretins suma de 1.500 de lei pentru a fi înmormântat în cimitirul din localitate.

„Unchiul meu a decedat în noaptea de 29/30 ianuarie. Preotul satului, Nicolae Pop, şi Consiliul bisericesc nu doresc să permită înmormântarea acestuia în Cimitirul satului, deoarece unchiul meu a decis să urmeze Biserica Penticostală, iar ei motivează, fără nici o bază legală, că Cimitirul satului este doar pentru credincioșii ortodocsi. Ba mai mult cer suma de 1.500 lei pentru a permite înmormântarea acestuia. Mi se pare o sumă foarte mare, o sumă nejustificată, o sumă pe care nu știu în ce mod au stabilit-o și care este temeiul legal, iar familia defunctului nu are o situație financiară prea strălucită. Vin la dvs. și vă cer sprijinul pentru a mediatiza aceste lucruri absurde. Voi semnala aceste lucruri și Poliției competente teritorial. Nu este posibil așa ceva! Familia îndurerată chiar nu are nevoie în aceste momente de asemenea inepții”, a scris redacţiei Jurnal bihorean/bihon.ro Cătălin Pirici, nepotul defunctului Partenie Timoş.

Continuarea pe www.bihon.ro 
Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: