Publicat de: damianion | ianuarie 6, 2018

Judecata de Apoi – Richard Wurmbrand

 Nu-i așa că orice elev ar dori să știe înainte de examen subiectul la care va fi examinat? Cât de recunoscător ar fi dacă ar exista cineva care să i-l șoptească! Acesta este ajutorul pe care Domnul Iisus ni l-a dat. El ne-a spus ce criteriu va conta la Judecata de Apoi.

La intrarea în regatul Cerului nimeni nu va fi întrebat despre denominația sa religioasă. Diferitele confesiuni sunt doar eșafodajul care ajută la construirea Regatului. Cerul este pentru toți copii lui Dumnezeu.

Mulți oameni cred că Dumnezeu va judeca pe criterii de morală, cinste, puritate, credința pe care ai avut-o în viață. Acestea sunt păreri omenești. Oamenii nu pot hotări regulile după care vor fi judecați la Judecata de Apoi. Judecătorul va fi Hristos. El ne dezvăluie un șir de probleme la care, cel mai probabil, nici nu ne-am gândit. Oameni care n-au făcut nimic rău vor fi condamnați pentru că au lăsat nefăcut un bine: au lăsat pe cineva să moară de foame, să flămânzească, au lăsat pe cei fără haine dezbrăcați, i-au lăsat pe cei bolnavi neîngrijiți.

Hristos condamnă un preot și un levit (în Parabola Bunului Samaritean) pentru simpla vină de a nu se fi preocupat de un om rănit. Dar daca, mai rău, poate ai fost printre cei care l-au rănit! Care va fi pedeapsa? În Parabola Săracului Lazăr, Hristos condamnă pe omul bogat pentru faptul că a uitat să ajute un sărac. Dar ce pedeapsă te așteaptă pe tine, dacă altcineva a sărăcit din cauza ta?

În Deuteronom, 23.3-4 este scris : „Amonitul și moabitul să nu intre în adunarea Domnului, nici chiar la al zecelea neam, pe vecie”. Dar de ce? Ce crime au comis? Nu, n-au făcut nici un rău, și totuși sunt condamnați pentru că au lăsat nefăcut un bine …”Pentru că nu v-au ieșit înainte cu pâine si apa, pe drum, la ieșirea voastră din Egipt „.

Nu ai dat când puteai să dai, ai tăcut când ar fi trebuit să vorbești, ai lăsat ca Iisus să fie batjocorit fără să ripostezi. Aceste păcate sunt îndeajuns ca să te ducă în iad. Vei fi condamnat  pentru binele pe care l-ai lăsat nefăcut. Ai dăruit toate vorbele bune, toată dragostea de care erai în stare?

Iisus spune în Luca 14.12-14 : „Când dai un prânz sau o cină, …cheamă pe săraci, pe schilozi, pe șchiopi, pe orbi.” La Judecata de Apoi, vei fi întrebat despre asta.

Se spune că un bogat ajunge la judecată și Dumnezeu îl întreabă: „Iubești oamenii?” El a răspuns : „Doamne, am dat un million pentru binefaceri”. Dumnezeu l-a întrebat din nou : „Nu te întreb câți bani ai dat ci dacă ai oferit dragoste?” Bogatul răspunde iar : „Doamne, nu ți-am spus că am dat un milion?” A dat același răspuns și când a fost întrebat a treia oară. Atunci Dumnezeu i-a comandat unui înger: „Dă-i acestui om milionul înapoi și trimite-l în iad, pentru că îl întreb despre dragoste și el îmi răspunde despre bani. Nu ne înțelegem unul cu altul!”

Cel care face sacrificii din dragoste pentru vecinul lui, face în acest fel trei oameni să devină mai bogați: pe sărac, pe el însuși și pe Hristos. La judecată vei fi întrebat dacă ai răspuns nevoii vecinilor tăi, nevoia de a fi fericit; și dacă te-ai purtat față de creștinii în nevoie precum față de Hristos Însuși. Vei fi deasemeni întrebat dacă ți-ai adunat toate puterile în serviciul binelui.

Biblia ne spune despre focul Gheenei. Există vreun păcat atât de plăcut încât să merite, ca de dragul lui, să suportți pedeapsa eternă? L-ai mai face dacă ai ști că va fi urmat de 20 de ani de închisoare? Focul Gheenei există dar tu nu trebuie să intri în el. Acest foc veșnic nu este pentru oameni ci pentru diavol și îngerii lui!

Meriți acest chin, pentru că nu l-ai iubit pe Dumnezeu, nici pe vecinul tău. Dar tu nu este nevoie să suporți asta . Iisus a murit pentru asta în locul tău. I-au legat mâinile, apoi I le-au țintuit în cuie. Cui i-a făcul El rău? Nimănui. A binecuvântat aproape pe oricine cu mâinile Lui. Nu a meritat o astfel de soartă. Dar El a suferit pentru asta, pentru că mâinile noastre au făcut lucruri greșite; ele au furat, au bătut, au ruinat vieți, au ajutat la comiterea unor fapte rele. Gura I-a fost umplută cu oțet pentru vorbele tale rele. Ne-am provocat durere unii altora; acesta este motivul pentru care El a fost rănit de coroana cu spini. El este Mielul lui Dumnezeu care a ridicat păcatele lumii. Prin moartea Lui am fost mântuiți de păcatele noastre. 

Credința în sacrificiul Lui ne inspiră să întrebăm ca și primii creștini: ” Fraților, ce să facem?” (Faptele Apostolilor 2:37)

Richard Wurmbrand

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: