Publicat de: damianion | octombrie 20, 2017

Un student creştin a fost exclus din Universitatea Sheffield şi aşteaptă verdictul Curţii Supreme din UK

Un creștin exclus din Universitatea Sheffield după ce a fost acuzat de comentarii „peiorative” privitoare la homosexualitate așteaptă verdictul Curții Supreme. Judecătorul adjunct al Curții Supreme, Rowen Collins-Rice a decis să nu anunțe imediat o decizie premergătoare audierii de două zile din Londra, ci în loc a ales să-și exercite autoritatea cu rezerve. Anunțarea unei decizii poate necesita zile, chiar săptămâni, anunţă Premier Christian Radio.

Felix Ngole din Barnsley a declarat că drepturile sale au fost încălcate când conducerea universității i-a respins aplicarea la un curs post-universitar de asistență socială, în urma participării sale la o dezbatere pe Facebook.

În afara tribunalului, susținătorii campaniei Christian Concern (Preocuparea creștină) care l-a susținut pe Dl. Ngole, a ținut pancarde.

Singurul schimb, ce a avut loc în 2015, l-a avut în centru pe oficialul Statelor Unite, Kentucky, care a refuzat să înregistreze căsătoriile de același sex.

Universitatea Sheffield a declarat că a trebuit să examineze abilitatea de a profesa a bărbatului de 39 de ani, după ce acesta a declarat că homosexualitatea este păcat. Instituția a spus că Dl. Ngole „eșuează în a înțelege că viziunea sa poate fi problematică.”

Reprezentantul Dl.-ui Ngole, avocatul Paul Diamond a spus că clientul său și-a expus convingerile într-un mod „politicos și temperat,” adăugând că acesta este „îndreptățit să-și exprime convingerile religioase”.

Din partea Universității Sheffield, avocatul Sarah Hannett a declarat că problema nu este dacă Dl.-ui Ngole îi este sau nu permis să adopte puncte de vedere creștine.

Dl. Diamond a declarat că afirmațiile Dl-ui Ngole au fost prezentate într-un cadru „social, nu profesional”, adăugând: „Exprimarea propriile credințe de către Dl. Ngole este o contribuție autentică pe tema unei importante dezbateri publice.”

Traducere de David Zanoschi

Sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: