Publicat de: damianion | octombrie 12, 2017

Germania a înregistrat prima adopție a unui copil de către un cuplu de homosexuali

Prima adopţie a unui copil de către un cuplu homosexual în Germania a fost pronunţată la Berlin, a anunţat marţi o asociaţie de apărare a drepturilor persoanelor gay şi lesbiene, potrivit AFP.

Această adopţie a fost pronunţată pe 5 octombrie de un tribunal din Tempelhof-Kreuzberg, un cartier din sudul capitalei, după ce în 1 octombrie a intrat în vigoare „Căsătoria pentru toţi”, care conferă şi dreptul de adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex.

Michael şi Kai Korok s-au căsătorit în 2 octombrie şi mai trebuiau să obţină decât certificatul de căsătorie, în condiţiile în care cererea de adopţie fusese depusă în urmă cu mai multe luni.

Copilul de 2 ani şi jumătate trăieşte de la naştere cu acest cuplu, care a fost desemnat familie de primire dar care nu a reuşit până acum, în ciuda recursurilor în faţă tribunalelor germane, să îl adopte pe micuţ.

Legea privind „Căsătoria pentru toţi” a fost votată în 30 iunie şi a modificat Codul Civil definind căsătoria drept „uniunea pe viaţă între două persoane de sexe diferite sau identice. Germania este a 15-a ţară europeană care extinde această definiţie, conform hotnews.ro.

newsnetcrestin

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: