Publicat de: damianion | septembrie 13, 2017

Tensiune înainte de referendum. Preşedintele Uniunii Baptiste, răspuns pentru Pro Democraţia: ‘Pentru aceasta chiar trebuie ieşit în stradă!’

Asociaţia „Pro Democraţia” a întocmit o listă de „motive de ieşit în stradă”, printre care s-ar număra şi demersul de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, a reacţionat rapid, afirmând că ieşirea în stadă este fezabilă, deşi contraproductivă din punct de vedere al democraţiei, scrie Stiripentruviata.ro:

„Noi nu chemăm oamenii în stradă, dar îi rugăm pe senatori să ne deschidă drumul spre cabinele de vot!

În democraţie, oamenii îşi pot exprima opiniile şi pot tranşa anumite subiecte prin vot. Am observat că unii cheamă cetăţenii români în stradă. Până aici totul este absolut normal. Toţi putem folosi mijloacele legale pentru a atrage atenţia. Numai că de data aceasta cei care vor să îi mobilizeze pe români au greşit enorm. Ei, o minoritate, cheamă oamenii în stradă pentru a încerca să influenţeze oprirea unui proces absolut democratic. Iniţiativa civică de clarificare a articolului 48 din Constituţie, chiar dacă nu le convine unora, este un demers perfect legal. De cealaltă parte, noi, cei mulţi, nu chemăm oamenii în stradă, noi îi chemăm la un vot onest şi democratic. Sperăm din tot sufletul că guvernanţii noştri vor face tot ce este legal şi moral ca referendumul să aibă loc curând şi să se desfăşoare în condiţii de normalitate şi civilizaţie. Dacă, Doamne fereşte, aleşii noştri vor asculta mai mult de Europa sau de câţiva guralivi anonimi şi absenţi în ce priveşte binele naţiunii, vom chema şi noi oamenii în stradă. Sigur, nu îi vom chema pentru revoluţii sau să protestăm împotriva cuiva, ci pentru a cere să se respecte Constituţia şi legile ţării. Pentru aceasta chiar trebuie ieşit în stradă! În consecinţă, continuăm să ne rugăm, să scriem, să justificăm, să răbdăm şi să aşteptăm. Sperăm că nu vom fi forţaţi să aşteptăm prea mult…” (Pastor Viorel Iuga)

See More

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: