Publicat de: damianion | august 31, 2017

Uraganul Harvey continuă să facă ravagii în Texas

Inundații fără precedent au avut loc în statul american Texas după ce furtuna tropicală Harvey a adus ploi torențiale și vânt violent și a lăsat mii de oameni fără adăpost.

Uraganul de categoria 4 (pe scală de 5), a atins litoralul vineri seara, 25 august. Președintele Trump a anunțat că va veni în regiunea afectată imediat ce va fi posibilă și sigură deplasarea lui.

Uraganul Harvey, însă, continuă să prezinte pericol și să înainteze. Multe case au fost inundate și mii de oameni caută adăpost nou din cauza șuvoaielor de apă și a vântului violent. Oficialii estimează că în jur de 30,000 de locuitori au nevoie de adăpost. Centrul George R Brown, care poate adăposti 5,000 de persoane, a primit deja 6,000 de persoane, motiv pentru care este nevoie de un nou loc de adăpost. Centrul este, de asemenea, în căutare de voluntari, asistenți sociali și psihologi care ar putea ajuta persoanele afectate de această catastrofă naturală.

Pe lângă forțele echipate, au sărit în ajutor și oameni de rând care au cutreierat străzile și casele inundate cu ajutorul bărcilor cu motor.Veștile rele, însă, continuă. Autoritățile au confirmat că până în prezent, 6 vieți au fost pierdute în al patrulea cel mai mare oraș american, Texas.

Să ne rugăm pentru Texas, pentru creștinii de acolo, ca aceștia să fie tari în credință și receptivi la nevoile celor din jur. Să ne rugăm ca Dumnezeu să mângâie familiile celor decedați și să sensibilizeze inimi care să ofere ajutor material, spiritual, medical, etc., celor afectați de cele întâmplate.

Pozele de mai jos sunt preluate de la portalul CNN și prezintă imagini dureroase de la locul tragediei.

stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: