Publicat de: damianion | august 31, 2017

INEDIT! După o înhumare în câmp, Avocatul Poporului cere Primăriei Tălpaş să comunice dacă a înfiinţat un cimitir baptist

Avocatul Poporului a solicitat marţi Primăriei Tălpaş, judeţul Dolj, să comunice dacă a înfiinţat un cimitir baptist în comună după ce în ianuarie 2016 o femeie a fost îngropată pe un câmp, deoarece preotul din localitate ar fi refuzat să o înhumeze în cimitirul ortodox pe motiv că de patru ani aceasta trecuse la cultul baptist. „Avocatul Poporului solicită Primăriei Comunei Tălpaş, judeţul Dolj, să comunice, în cel mai scurt timp, măsurile dispuse în vederea înfiinţării unui cimitir comunal – recomandare formulată în urma incidentului în care o persoană aparţinând cultului Baptist a fost îngropată în câmp, cu toate că familia acesteia are în proprietate un loc de veci în cimitir”, afirmă Avocatul Poporului într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, recomandarea Avocatului Poporului a fost făcută ca urmare a sesizării din oficiu şi demersurilor efectuate în urma ştirilor din presă conform cărora în comuna Tălpaş, Judeţul Dolj, autorităţile locale au refuzat să ia atitudine în cazul opoziţiei preoţilor care administrează cimitirul, de a permite înhumarea unei persoane aparţinând Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, în locul de veci, proprietatea familiei rudei decedate. „Petenţii au fost îndrumaţi să se adreseze Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării care, prin Hotărârea nr. 296 din 10 mai 2017, a sancţionat şi obligat Primăria comunei Tălpaş să înfiinţeze cimitirul comunal, conform prevederilor Legii nr. 489/2006 şi să publice un rezumat al hotărârii în presa judeţeană din Dolj, conform art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000”, se mai spune în comunicatul Avocatului Poporului.

O femeie de 62 de ani din comuna doljeană Tălpaş, care a decedat pe 19 ianuarie 2016, a fost înmormântată de familie pe un câmp după ce preotul din localitate a refuzat să o înhumeze în cimitirul ortodox, pe motiv că de patru ani aceasta trecuse la cultul baptist. Rudele femeii au declarat că aceasta avea un loc de veci în cimitirul ortodox din Tălpaş, chiar lângă soţul ei şi, înainte de a muri, şi-a exprimat dorinţa de a fi înmormântată acolo.

Continuarea pe www.stiripesurse.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: