Publicat de: damianion | august 24, 2017

Trump urmează să abroge reglementarea cu privire la obligația angajatorilor de a plăti contribuții pentru avort

WASHINGTON, D.C., 17 august 2017 (LifeSiteNews)  – Publicația The Wall Street Journal a informat că președintele Donald Trump este pe cale de a elimina ceea ce militanții pro-viață consideră una dintre cele mai ofensatoare prevederi ale pachetului legislativ privind asigurările de sănătate Obamacare.

Ziarul relatează că administrația Trump este gata să emită un ordin executiv prin care să fie abrogată reglementarea care forțează  angajatorii să acopere cheltuieli pentru contracepția abortivă, avort și sterilizare (numită și „Mandatul Contracepția”).

Unele grupări religioase s-au opus acestei reforme a sistemului de sănătate, implementată în 2011, și au deschis procese împotriva Mandatului Contracepția, reușind să obțină în ultimul moment o excepție de la regula care spune că sunt obligate să acopere, prin asigurarea medicală, și cheltuielile privind contracepția, ceea ce este în contradicție cu crezul lor, informează Agerpres.

„Felicităm administrația Trump pentru decizia de a abroga această lege”, a declarat președinta organizației Students For Life of America, Kristan Hawkins. „Nicio persoană sau grup nu trebuie forțat de birocrații de la Washington să plătească pentru ceva ce stă împotriva convingerilor sale morale sau religioase, mai ales când vine vorba de medicamente care sunt nocive pentru femei și care pot să curme viața unei ființe nenăscute.”

Ordinul executiv al lui Trump va permite angajatorilor care nu sunt de acord cu această reglementare, să nu acopere cheltuielile pentru contracepție și avort prevăzute în asigurarea medicală a angajaților lor. Angajații pot plăti separat pentru o asemenea acoperire asiguratorie.

Consilierul general al Organizației Episcopilor Catolici din Statele Unite (USCCB), Hillary Byrnes, a afirmat că inițiativa lui Trump va „restaura libertatea religioasă și de conștiință”. Creștinii evanghelici, spitalele catolice, universitățile creștine și USCCB au pledat public pentru abrogarea legii.

„Niciodată înainte guvernul federal nu le-a impus cetățenilor și organizaților să cumpere un produs care le violează libertatea de conștiință”, a declarat cardinalul catolic Timothy Dolan. „Acest lucru nu ar trebui să se întâmple într-o țară unde exercitarea libertății religioase este protejată de primele zece amendamente la Constituția Statelor Unite (Bill of Rights)”.

Organizațiile pro-avort s-au angajat să lupte în instanță, în cazul în care Trump va emite un astfel de ordin executiv. Aceștia consideră că un astfel de ordin ar încălca libertățile și convingerile angajaților. „Dacă va fi posibil ca angajatorii să nu le mai acorde acest beneficiu angajaților, asta înseamnă că guvernul le permite angajatorilor să își impună convingerile asupra celorlalți”, a declarat Louise Melling, președintele organizației American Civil Liberties Union.

În cazul în care ordinul executiv va fi emis, acesta va intra în vigoare de îndată ce va fi publicat în Registrul Federal.

Traducere de Alexandra-Ligia Hojda

stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: