Publicat de: damianion | august 7, 2017

Drama medicului român Camelia Smicală, căreia statul finlandez i-a luat copiii, pare fără sfârșit. Gestul disperat făcut de cei doi micuți ajunși la „închisoarea de copii”

Drama Cameliei Smicală, medicul din Neamț, care a plecat acum câțiva ani în Finlanda, continuă. Cu toate că mama, în custodia căreia au rămas cei doi copilași după divorțul de soț, nu i-a abuzat, aceștia i-au fost luați de către Protecția Copilului din Finlanda și duși în centre de plasament.

Mihai (11 ani)  și Maria (10 ani), aflați în case de copii separate, nu au mai putut fi vizitați de mama lor de o lună din cauza programului impus de sistemul de servicii sociale din Tampere.

După ce în luna aprilie a fost condamnată la 6 luni de închisoare (cu suspendare), pentru ofensa adusă autorităților finlandeze care veniseră să-i ia copiii, Camelia Smicală și-a pierdut slujba, dar a reușit să-și găsească cu greu alt job.    

Ca și cum nu îi era destul de greu, serviciul social din orașul Tampere nu i-a acceptat mamei reprogramarea datelor de vizitare a celor doi copii, așa cum ceruse după ce abia începuse serviciul la noul loc de muncă.

Zilele trecute, Camelia Smicală a aflat că fiul ei, Mihai, a trimis o scrisoare președintelui Finlandei, Sauli Niinistö, pentru a-i cere să intervină în rezolvarea dramei familiei.

Băiatul a făcut acest gest prin intermediul persoanei care îl supraveghea în timpul unei ieșiri cu barca pe un lac.  

Continuarea pe www.activenews.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: