Publicat de: damianion | august 4, 2017

Reformă TRANSGENDER în Marea Britanie: Persoanelor adulte li se va permite să-și schimbe genul din certificatul de naștere după bunul plac, în baza planurilor Guvernului

Procesul de tranziție va fi simplificat pentru a elimina birocrația.

Guvernul intenționează să reformeze legislația privind identitatea de gen pentru a ușura alegerea propriului gen.

Prin planurile adoptate de miniștri, persoanele adulte vor putea să-și schimbe certificatul de naștere după bunul plac fără un diagnostic medical, în timp ce persoanele cu un gen “nebinar” își vor putea consemna genul drept “X”.

Se va consulta asupra schimbărilor legislației și în cele din urmă vor fi incluse într-unproiect de lege de recunoaștere a genului propus pentru toamnă.

Sub legile curente – promulgate în 2004 – o persoană ce dorește o shimbare a genului trebuie să aplice pentru un certificat al recunoașterii genului. Acesta necesită un diagnostic medical de disforie de gen și petrecerea a doi ani ca persoană a genului opus.

Reformele au fost recomandate de Comitetul Femeilor și Egalității al Parlamentului anul trecut, considerate ca fiind esențiale pentru “tratarea echitabilă și în egală măsură” a transsexualilor.

Continuarea pe www.ortodoxinfo.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: