Publicat de: damianion | iunie 15, 2017

Susținătorii „căsătoriei” homosexuale primesc o lovitură indirectă din partea Curții de Justiție a Uniunii Europene

Susținătorii „căsătoriei” homosexuale insistă că aceasta nu se diferențiază în mod esențial de căsătoria între un bărbat și o femeie. Apărătorii căsătoriei naturale arată că nu este nici o legătură între căsătoria naturală și „căsătoria” homosexuală, deoarece fundamentul căsătoriei naturale, complementaritatea între bărbat și femeie, nu există în cazul „căsătoriei” homosexuale.

O instituție importantă a Uniunii Europene a oferit un sprijin neașteptat în această dispută. În 14 iunie 2017, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat o decizie în care stipulează că produsele pur vegetale nu pot fi comercializate cu denumiri precum „lapte”, „smântână”, „unt”, „brânză” sau „iaurt”, care sunt rezervate de dreptul Uniunii Europene produselor de origine animală. Astfel, în afara unor excepțiilor prevăzute în mod expres (datorate unor nume tradiționale compuse care conțin referințe la lapte), reglementarea rezervă denumiri precum „smântână”, „frișcă”, „unt”, „brânză” și „iaurt” numai pentru produsele derivate din lapte.

Cu alte cuvinte, din cauză că „untul vegetal” este produs fără nici o moleculă de lapte, pentru a clarifica lucrurile, în viitor va trebui folosit alt nume pentru a-l distinge de untul fabricat pe bază de lapte.

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: