Publicat de: damianion | iunie 5, 2017

Preotul indian răpit anul trecut în Yemen apelează din nou la ajutor

Preotul indian, Tom Uzhunnalil, răpit anul trecut în timpul unui raid efectuat deasupra misionarelor carității din Yemen, raid soldat cu moartea a patru călugărițe, are nevoie de ajutor urgent, informează portalul CruxNow. Militanții care au planificat atacul de anul trecut rămân a fi necunoscuți, ceea ce nu permite autorităților Indiei să negocieze cu răufăcătorii. Au fost publicate diverse filmulețe cu preotul răpit, filmulețe în care acesta spune că guvernul nu depune suficient efort pentru a-l elibera.

Un membru al Adunării Legislative Indiene, P.C. George, încurajează bisericile locale să strângă fonduri pentru a-l elibera pe părintele Tom Uzhunnalil răpit anul trecut în Yemen în timp ce slujea nevoiașilor. Acest apel vine ca o rugăminte de a întreprinde măsuri concrete de eliberare a ostaticului, dincolo de rugăciunile care se fac. Acesta și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că rugăciunile reprezintă unica acțiune realizată în direcția eliberării părintelui, pe când tot ce își doresc teroriștii, sunt bani.

P.C. George a declarat că este gata să doneze bani și a sugerat bisericilor locale să strângă bani din colectele de la biserică pentru a atinge astfel suma necesară pentru eliberarea părintelui.

Cel mai recent filmuleț cu preotul răpit a fost publicat acum o lună. În filmuleț preotul stă așezat picior peste picior, iar în mână are un carton pe care scrie data de 15 aprilie, 2017. Asemeni altor filmulețe în care acesta apare, părintele spune că are nevoie să fie internat cât mai curând din cauza condiției grave de sănătate. În filmuleț părintele arată slab și are o barbă neîngrijită.

Situația curentă din Yemen este caracterizată de violență, motiv pentru care ar fi nevoie de implicarea ONU. Războiul civil din Yemen a început în martie 2015 când guvernul sunit a fost amenințat de rebelii șiiți. Crearea vidului de putere a permis grupărilor teroriste Al-Qaeda și Statul Islamic să acapareze țara. Au fost implicate și facțiuni militare ale Arabiei Saudite. Conform Națiunilor Unite, peste 6,000 de persoane au fost omorâte în acest conflict.

sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: