Publicat de: damianion | mai 23, 2017

Londra: Atac soldat cu 22 de morți și 59 de răniți

Foto REUTERS/Jon Super

Londra: Un atentat terorist pe Manchester Arena s-a soldat cu 22 de morți și 59 de răniți, informează NewYorkTimes. Explozia a avut loc luni noaptea și s-a dovedit a fi un atac sinucigaș asupra fanilor veniți la concertul Arianei Grande. Atacul a avut loc spre sfârșitul concertului atunci când celebra cântăreață în vârstă de 23 de ani lansase baloane roz pentru fanii ei care erau în mare parte adolescenți și tineri. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă ISIS marți după-amiază. Portalul The Christian Post informează despre faptul că printre cei decedați s-au aflat și copii, iar mulți alții rămân a fi dați în căutare. Pe rețelele de socializare circulă deja un hashtag-ul #missingmanchester menit să găsească persoanele dispărute.

,,Cunoaștem deja că un singur terorist și-a detonat aparatul exploziv improvizat la una dintre ieșirile din Manchester Arena, alegând în mod deliberat atât locul cât și timpul potrivit pentru a cauza masacrul,” a declarat prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, într-o declarație televizată.

Acest atac este cel mai sângeros în istoria Manchester-ului și a nordului Angliei și cel mai atroce după atacul din 7 iulie 2005 când 52 de persoane au murit (inclusiv atacatorii) într-o serie de atacuri coordonate asupra transportului public din Londra.

,,După cea mai întunecată noapte, Manchester se trezește astăzi la cei mai cumpliți zori de zi,” a declarat primarul Andy Burnham. ,,Vorbim de copii, tineri și familiile acestora. Cei ce sunt responsabili de atac au ales să omoare și să terorizeze. Acesta a fost un atac diabolic.”

Sursa: stiricrestine.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: