Publicat de: damianion | mai 22, 2017

În Marea Britanie statisticile arată că pentru fiecare persoană care acceptă credința creștină, există 26 de credincioși care renunță la ea

Deşi creştinismul este în creştere în ţări precum China, unde credincioşii au de îndurat multă persecuţie, ultimele statistici arată că în alte ţări, precum Marea Britanie, credinţa creştină este în declin.

Conform unui studiu realizat de către Centrul pentru Religie şi Societate Benedict al XVI-lea, patronat de către Universitatea St. Mary din oraşul Twickenham, pentru fiecare nou convertit la creştinism 26 de credincioşi îşi abandonează credinţa şi devin fie atei, fie agnostici.

“Pentru fiecare persoană care a fost crescută fără religie în familie şi care devine creştin, douăzeci şi şase de persoane ce au fost crescute în credinţa creştină se declară acum ca fiind fără religie”, afirma studiul.

“Nu mai este un secret faptul că o mare parte din populaţia britanică se consideră acum ca neavând nici o religie,” a scris Stephen Bullivant, profesor de teologie şi sociologia religiei şi director al Centrului pentru Religie şi Societate Benedict al-XVI-lea de la Universitatea St. Mary.

“Această tendinţă a fost confirmată de către sondaje, cercetări sociale şi recensămintele realizate în ultimele zeci de ani. De fapt abandonarea credinţei este fără îndoială partea din istoria religioasă a Marii Britanii din ultimii cincizeci de ani.” a completat Bullivant.

În 1983 creştinii din diferite denominaţiuni constituiau aproape 67% din totalul populaţiei britanice. Până în 2015 procentul a coborât la 43%.

Un studiu condus de Institutul Gatestone, a descoperit că religia islamică este în creştere în Marea Britanie.

“Multiculturalistii britanici alimentează fundamentalismul islamic. Deasupra tuturor, Londonistanul, cu cele 423 de moschei, se ridică pe ruinele triste ale creştinismului englezesc,” afirma studiul Institutului Gatestone.

Pentru Știri Creștine, Ionuț Poteraș

Sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: