Publicat de: damianion | mai 22, 2017

Coaliția pentru Familie — Intenția de impunere în România, contrar voinței populare, cu sprijinul unor forțe externe, a așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex” este nedemocratică

Oana Băluță, profesoară la Universitatea București și activistă de partid (pardon, „activistă feministă”) a spus sâmbătă la „Marșul Diversității” că inamicul numărul unu al democraţiei în România este Coaliţia pentru Familie, al cărei demers de protejare a familiei în Constituţie ar reprezenta o „limitare a drepturilor altora”.

Noi credem că mai mare inamic al democrației în România este cel care desconsideră deciziile Curții Constituționale. În 20 iulie 2016, CCR a decis unanim că inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a art. 48(1) din Constituție este constituțională și că nu încalcă drepturile nimănui (http://coalitiapentrufamilie.ro/care-sunt-etapele-revizuir…/). Proiectul este pe cale de a fi adoptat de Parlament, organul reprezentativ suprem al poporului, iar punctul final al campaniei va fi referendumul național, care, conform aceleiași Constituții, este o modalitate de exercitare a suveranității naționale.

Deci, inițiativa nu poate fi „nedemocratică”. Dimpotrivă; ea a pornit și va continua până la capăt pe aceeași cale, riguros legalistă și civică.

În schimb, nedemocratică este intenția de impunere în România, contrar voinței populare, cu sprijinul unor forțe externe, a așa-zisei „căsătorii între persoane de același sex”. Aceasta nu este înscrisă în niciunul dintre tratatele internaționale de drepturile omului la care suntem parte. Ca atare, România nu are nicio obligație de a legifera în acest fel – cu atât mai puțin la presiunile unei infime minorități care, cu toată publicitatea agresivă făcută de săptămâni întregi și cu încurajarea a zeci de ambasade străine, nu a putut scoate în stradă decât câteva sute de persoane.

Evident, Oana Băluță și colegii sunt liberi să continue să se facă de râs – la propriu și figurat, cu astfel de declarații.

Coaliția pentru Familie

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: