Publicat de: damianion | martie 10, 2017

Mihai Gheorghiu (Coaliția pentru Familie): Credem că vom avea succes în Parlament cu privire la referendum. În negocierea cu grupurile parlamentare a fost stabilită data de 23 aprilie, însă este realistă și analiza unei alte dăți în caz de întârziere a procedurii

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, a declarat miercuri, într-o conferință de presă la Oradea, că este încrezător în șansele proiectului de lege privind revizuirea Constituției, atât în Camera Deputaților, cât și în Senat, astfel încât referendumul pentru definirea familiei tradiționale ca uniunea dintre un bărbat și o femeie ar putea fi organizat pe 23 aprilie, potrivit negocierii cu partidele politice.

„Săptămâna viitoare vom avea votul în plenul Camerei Deputaților pe proiectul de lege, cred că va fi un vot favorabil, cred că nu vor exista probleme, apoi va ajunge în Senat, unde credem că vom avea și acolo și succes. Ar urma, sigur, legea ca atare și promulgarea unei legi pentru convocarea referendumului. Din acel moment încercarea noastră va fi din nou foarte puternică, pentru că la urne vor trebui să fie prezenți în jur de 5,5 milioane de cetățeni români. Iar pentru asta noi trebuie să ne asumăm sarcina deloc ușoară de a informa societatea românească”, a declarat Mihai Gheorghiu.

Președintele Coaliției pentru Familie a subliniat că organizarea acestui referendum în România și succesul său va însemna că vocea poporului se va exprima pentru menținerea tradițiilor, a fundamentului creștin al vieții familiale și sociale.

„Este un lucru foarte important pentru că acolo unde legislația a fost schimbată, unde o minoritate puternic ideologizată, și radicală, a putut să schimbe legislația, să rescrie regulile pentru întreaga societate, acest lucru s-a făcut fără consultarea societății civile, a poporului. Apelul la popor înseamnă apelul la conștiința fiecăruia, fundamentul inalienabil al democrației”, a subliniat Gheorghiu.

În ceea ce privește data referendumului, Gheorghiu a menționat că în negocierea cu grupurile parlamentare a fost stabilită data de 23 aprilie, însă este realistă și analiza unei alte dăți în caz de întârziere a procedurii. 

Continuarea pe www.agerpres.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: