Publicat de: damianion | martie 4, 2017

Liderii evanghelici se opun apariției lui Franklin Graham la Festivalul Speranței din Vancouver

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2017-02-25 17:14:54Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Se apropie Festivalul Speranței în Vancouver, însă orașul canadian, divers și în mare parte secular, nu este pregătit pentru acest eveniment, relatează ChristianityToday.

Un grup de evanghelici s-au alăturat liderilor creștini locali și l-au rugat pe Franklin Graham să nu predice în cadrul Festivalului Speranței, eveniment organizat de Asociația Evanghelică Billy Graham și planificat pentru săptămâna viitoare pe arena Rogers din Vancouver.

Timp de câteva luni, un grup de pastori din Vancouver, s-au arătat îngrijorați cu privire la ,,viziunile politice controversate și conflictuale ale lui Franklin Graham, cât și cele cu privire la retorica socială”, în special comentariile la adresa comunității LGBT, cea a musulmanilor și a imigranților.

Contextul cultural are un rol important în evanghelizare. Liderii creștini sunt îngrijorați de faptul că aceste controverse legate de personalitatea lui Graham nu vor fi benefice întru împărtășirea Evangheliei persoanelor cu viziuni progresive din Vancouver. Cel puțin nu la momentul de față.

Ultima declarație cu privire la apariția lui Graham la Festival a fost publicată în data de 24 februarie și a fost semnată de către liderii ce reprezintă 60% din comunitatea creștină a orașului Vancouver.

Alegerea lui Donald Trump în calitate de președinte al Statelor Unite a plasat evanghelicii din Canada într-o poziție sensibilă. Aceștia reprezintă doar 10% din populația Canadei, comparativ cu 25% în Statele Unite, iar în Orașul Vancouver sunt cu mult mai puțini. Relația lui Trump cu evanghelicii a înrăutățit reputația acestora din urmă, ceea ce creează dificultăți în atingerea inimilor oamenilor din Vancouver.

Graham nu doar l-a susținut pe Donal Trump, ci s-a și rugat pentru el în cadrul ceremoniei de învestire și a apărut alături de noul președinte, susținând, de asemenea, politicile lui.

Aproape 1 din 4 evanghelici din Canada sunt imigranți, informează un studiu cu privire la creșterea recentă a bisericilor din regiune efectuat de Uniunea Evanghelică din Canada (EFC).

sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: