Publicat de: damianion | ianuarie 26, 2017

Doctorița Camelia Smicală, separată de copiii ei dezvăluie: În Finlanda, copiii care plâng de dorul părinților sunt băgați în carceră

Doctorița Camelia Smicală, căreia serviciile sociale i-au luat 2 din cei 3 copii, susține că băiatul ei, în vârstă de 10 ani, i-a spus acest lucru la ultima întâlnire

Camelia Smicală, doctorița căreia serviciile sociale din Finlanda i-au luat copiii de două ori în ultimii doi ani, a povestit cum decurge o întâlnire între părintele natural și copilul aflat în plasament. Câteva din informațiile date de femeia în vârstă de 44 de ani, mamă a trei copii, sunt importante pentru a înțelege ce se ascunde, cu adevărat, sub numele rece al operațiunii „separarea minorilor de părinți”.

Prima separare

Înainte de a reproduce cuvintele femeii crunt lovită de soartă, trebuie să rememorăm cazul său. A devenit cunoscută în România după ce cazul „Bodnariu” a adus pentru prima oară în atenție „moda” separărilor familiilor sub pretextul protejării copiilor în fața abuzurilor părinților naturali. Camelia Smicală face parte din dosarele controversate, în care nu s-au dovedit abuzuri asupra minorilor.

Doctoriță, plecată din Piatra Neamț, Camelia ajunge în Finlanda, unde se mărită. Dintr-o căsătorie anterioară, ea are o fată, Andreea, și cu soțul finlandez a făcut doi copii, Mihai și Maria. Din cauza violenței domestice, constatată și de autoritățile locale, Camelia divorțează, i se încredințează copiii și se mută la o adresă protejată prin confidențialitate de tatăl copiilor.

Totuși, când își găsește de lucru în alt oraș, în baza suspiciunii că ar putea părăsi Finlanda, în mai 2015, copiii îi sunt luați.

Mihai și Maria nu rămân mult timp la tată. Din cauza abuzurilor, sunt luați de serviciile sociale și duși la un orfelinat. Era septembrie 2015.

Continuarea pe www.evz.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: