Publicat de: damianion | ianuarie 26, 2017

​Pledoarie pentru Misiunea Creștină

poza.jpg

Pledoarie pentru Misiunea Creștină

Chemarea Domnul Isus este: “Vino dupa Mine!” (Luca 9:59), iar apoi El incredinteaza o responsabilitate: “tu du-te de vesteste Imparatia lui Dumnezeu” (Luca9:60). Chemarea la mantuire este urmata imediat de chemarea la slujire. In timp ce o persoana chemata se scuza, Mantuitorul ii adresa acesteia chemarea la slujire sa vesteasca Imparatia lui Dumnezeu.

Marturiile celor care se intorc la Dumnezeu arata clar ca odata ce acestia au inteles si au constientizat chemarea la mantuire, au raspuns pozitiv imediat. Auzim adesea marturiile celor care se convertesc: “Imi pare rau ca nu m-am intors la Dumnezeu mai demult!” Odata ce pacatosul intelege harul manturii pe care Dumnezeu i-l ofera si inima ii este convinsa de Duhul Sfant, acesta nu mai doreste sa stea in starea de pacat si sa astepte pedeapsa pentru pacatele sale, ci in mod urgent o astfel de persoana se pocaieste si se intoarce la Dumnezeu. Daca persoana convinsa de Duhul Sfant ca este pacatoasa doreste sa raspunda imediat chemarii la mantuire, de ce aceasta nu ar raspunde la fel de repede si chemarii la slujire? Slujirea Domnului Isus inseamna “du-te de vesteste Imparatia lui Dumnezeu” prin diferite moduri in care Duhul lui Dumnezeu indruma si calauzeste, atat pentru convertire, cat si pentru zidire spirituala.

Credinciosul vesteste Evanghelia cu dragoste si pasiune pentru cei pierduti. Este bine sa nu uitam starea celor pierduti: sunt creati de Dumnezeu si au suflet de la El, s-au indepartat de Dumnezeu, au pierdut calea pentru a se intoarce, merg fara sa stie incotro, au sperante desarte si zadarnice, au nevoie urgenta de ajutor pentru a reveni acasa, la Dumnezeu. De asemenea, cei pierduti au nevoie sa constientizeze ca sunt pierduti, sa-si doreasca sa fie gasiti, sa se lase gasiti, sa Il iubeasca si sa Il doreasca pe Dumnezeu, sa asculte de Dumnezeu pentru reabilitatea lor, sa se reintegreze in familia lui Dumnezeu si sa Il slujeasca pe Dumnezeu. Scriptura ne arata planul lui Dumnezeu pentru cei pierduti, care trebuie iubiti, cautati, gasiti, invatati, adusi inapoi la Dumnezeu, confruntati cu decizia personala de a se intoarce la Dumnezeu prin lumina si calauzirea oferita de Duhul Sfant.

Privind in Evanghelia dupa Luca 9:37-62, intelegem ca orice om Il poate urma pe Domnul Isus. A urma pe Domnul Isus implica decizia personala, iar decizia personala trebuie sa invinga orice bariera. Apoi invingerea barierelor lasa deschis drumul umblarii cu Domnul Isus.

Concluzionam privind la urmatoarele versete Biblice: Luca 9:62 „… Oricine pune mâna pe plug si se uitã înapoi, nu este destoinic pentru Împãrãtia lui Dumnezeu.”; Luca 15:7 “Tot asa, vã spun cã va fi mai multã bucurie în cer pentru un singur pãcãtos care se pocãieste …” si 2Corinteni 5:20  “Noi, dar, suntem trimesi împuterniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vã rugãm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împãcati-vã cu Dumnezeu!”

Ion Damian


Categorii

%d blogeri au apreciat: