Publicat de: damianion | Ianuarie 11, 2017

Coaliția pentru Familie – APEL!

Revizuirea Constituției poate fi inițiată de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot. Din păcate, legea după care se ghidează acest proces este complet anacronică: permite exclusiv colectarea de adeziuni pe hârtie, pe formulare-tip, doar de către persoane împuternicite special și necesită o verificare draconică a listelor la unitățile de evidența populației din fiecare unitate administrativ-teritorială. Întreg procesul este extrem de dificil și descurajează, de facto, însăși ideea de inițiativă legislativă a cetățenilor.

Sperăm să vedem legislația reformată cât mai curând – și adresăm acest apel membrilor Parlamentului României. Dacă tot suntem în anul 2017, se poate face astfel încât să se semneze online, cu mecanisme de verificare automată a identității, așa cum se face la inițiativele cetățenești europene.

De asemenea, trebuie corectată „scăparea” din cauza căreia cetățenii din afara țării (diaspora) nu pot semna listele de susținători ai inițiativelor legislative ale cetățenilor. Este un caz clar de discriminare.

Coaliția pentru Familie

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: