Publicat de: damianion | ianuarie 11, 2017

ACCENTE: Vaticanul îl reabilitează pe „ereticul” Martin Luther

„Separând ceea ce este polemic de lucrurile bune ale Reformei, catolicii sunt capabili acum să-și deschidă urechile la provocările lui Luther pentru Biserica de azi, recunoscându-l ca pe un „martor al Evangheliei”. Astfel, după secole de condamnări și defăimări reciproce, catolicii și luteranii vor comemora în 2017, pentru prima dată împreună, începutul Reformei”.

Acesta este textul acordat de Consiliul pontifical pentru promovarea unității creștinilor și Comisia de credință și constituție a Consiliului Mondial al Bisericilor, privitor la Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, ce va avea loc între 18 și 25 Ianuarie 2017, care anul acesta are drept obiectiv al V-lea centenar al Reformei.

În introducerea temei se evidențiază cum în 1517 „Martin Luther a produs îngrijorare față de ceea ce el a considerat că sunt abuzuri ale Bisericii din vremea lui, făcând publice cele 95 de teze. Anul 2017 înseamnă a 500-a aniversare a acestui eveniment crucial în ceea ce a însemnat Reforma, ce a marcat viața Bisericii occidentale de-a lungul a mai multor secole”.

În același timp, atât Vaticanul cât și Consiliul Mondial al Bisericilor încurajează la „căutarea unității de-a lungul întregului an” și oferă o serie de reflecții comune pentru săptămâna unității, cât și pentru întregul an 2017.

Continuarea pe www.benidradici.com

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: