Publicat de: damianion | ianuarie 2, 2017

​In Memoriam – IOAN TRIPON (1945 – 2016)

tripon

In Memoriam – IOAN TRIPON (1945 – 2016)

Deacon to First Romanian Baptist Church of Chicago

Fratele Nelu Tripon a văzut lumina zilei în data de 1 Iulie 1945, în comuna Avram-Iancu, numită înainte Regina Maria, din județul Bihor.

După absolvirea celor 7 ani de școală în comuna natală, a urmat cursurile de școală profesională din cadrul C.S.A.S. Salonta.

La vârsta de 25 de ani primește pe Domnul Isus în inima lui și Îl mărturisește public ca Domn și Mântuitor personal în apa botezului în luna August, 1970.

În anul 1972 se căsătorește cu sora Viorica Forț, și Dumnezeu îi va binecuvânta cu 3 copii și 6 nepoți: Felicia-Daniela, căsătorită cu Eduard Galai și copii lor: Edward și Casiana, Daniel-David, căsătorit cu Mihaela și copii lor: Brian și Sharon, și Ioana-Violeta, căsătorită cu Teo Bădrăgan și copii lor: Lukas și Maya. În anul 2000 familiei se adaugă și Roberto. La vârsta doar de 2 ani, fratele Nelu împreună cu sora Viorica decid să-l înfieze pe Roberto. Astfel Roberto devine parte din familie, iubit și tratat ca propriul fiu, și respectiv ca pe un frate din partea copiilor familiei Tripon.

Fratele Nelu iubea Scriptura, iar pasiunea vieții lui a fost studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Ca o a doua mare pasiune pentru fratele Nelu a fost versul. Poeziile lui sunt inedite. Cele 3 volume de versuri sunt ca o auto-biografie a dânsului.

A iubit pe Domnul din tot sufletul, și această dragoste a fost materializată în slujirea depusă în bisericile unde a fost membru, cât și pe câmpul de misiune. Spiritul misionar care l-a caracterizat tot timpul, l-a făcut ca în călătoriile sale să cunoască mulți frați în Domnul și multe biserici, dar și mulți frați să-l cunoască pe dânsul.

În țară a slujit în biserica din Chișineu-Criș, fiind acolo lucrător cu copiii și cu tineretul. A mai slujit în biserica din Sântana, unde a fost responsabil de biserică.

Venit în Statele Unite, două biserici se disting aparte unde fratele Nelu a slujit. Este vorba de biserica din Florida, și Prima Biserica Baptistă Română din Chicago, unde împreună cu sora Viorica din 2008 devin membrii acestei biserici, iar în 2010 fratele Nelu este ordinat ca diacon al bisericii, unde a slujit cu responsabilitate, dăruire și sinceritate până când Domnul l-a chemat la cele veșnice.

În urma unei lungi suferințe se stinge din viață pe 4 Decembrie, 2016, plecând la Domnul pe care l-a iubit mult.

Romani 14:8 – Căci, dacă trăim, pentru Domnul trăim şi, dacă murim, pentru Domnul murim. Deci, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului.

2 Corinteni 4:17-18 – Căci întristările noastre uşoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veşnică de slavăPentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veşnice.

La Revedere frate Nelu!

Deliu Z. Ionuț, pastor First Romanian Baptist Church, Chicago


Categorii

%d blogeri au apreciat: