Publicat de: damianion | decembrie 22, 2016

Cine sunt cei 13 congresmani americani care au sărit în apărarea „fanaticilor religioși” din România care doresc referendum pentru familie

O primă curiozitate care încolțește în urma scrisorii adresate de 13 congresmani americani președintelui Iohannis (în ceea ce privește susținerea referendumului solicitat de Coaliția pentru Familie), ține de identitatea semnatarilor acesteia. Cine sunt cei 13 reprezentanți ai legislativului american care au inițiat acțiunea de sprijin pentru stabilirea în Constituția României a căsătoriei ca act oficiat între un bărbat și o femeie?

Acțiunea acestora stârnește cu atât mai mult interesul, având în vedere că în SUA căsătoriile între persoane de același sex sunt legale din 2015. Astfel, printr-o hotărâre a Curții Supreme,  s-a extins recunoașterea căsătoriilor homosexuale de la cele 37 de state, plus Washington D.C., unde erau deja erau legale, la toate celelalte state ale SUA, permițând cuplurilor unisex să acceadă la aceleași drepturi consfințite pentru cuplurile heterosexuale.Amendamentul al Paisprezecelea fiind acela care le impune statelor să înregistreze căsătoriile dintre persoanele de același sex.

Continuarea pe www.activenews.ro


Categorii

%d blogeri au apreciat: