Publicat de: damianion | noiembrie 30, 2016

Valeriu Ghileţchi a fost decorat cu „Dinstincţia Internaţională pentru Excelenţă – Ambasador pentru Pace şi Libertate” la Geneva

Deputatul independent Valeriu Ghilețchi, ex-pretendent la șefia statului, a fost decorat la Primul Summit Global Religie, Pace şi Securitate, care a avut loc săptămâna trecută la Palatul Naţiunilor Unite de la Geneva, notează Tribuna.md

„Am fost onorat să primesc „Distincția Internațională pentru Excelență – Ambasador pentru Pace și Libertate”. Distincția vine ca o apreciere pentru munca și eforturile depuse în apărarea libertății religioase, în special, pentru rezultatele obținute în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei”, a precizat deputatul.

În perioada, 23-25 noiembrie, Geneva a găzduit un eveniment de anvergură cu titlul de premieră. Primul Summit Global Religie, Pace şi Securitate a fost organizat cu scopul de a promova pacea, libertatea religioasă, combaterea violenţei şi a crimelor pe bază de religie.

Liviu Olteanu, liderul Asociaţiei Internaţionale pentru apărarea libertăţii religioase, un mare vizionar şi luptător pentru această cauză, a adunat la Geneva peste 100 de participanţi. Diplomaţi, politicieni, savanţi, lideri religioşi şi reprezentanţi ai societăţii civile din diferite colţuri ale lumii discută problemele care ameninţă pacea, provocările cu care se confruntă națiunile în ce priveşte pacea şi securitatea, şi identifică soluţiile pentru tensiunile ce ne ameninţă.

Totodată, evenimentul găzduit de Palatul Naţiunilor Unite de la Geneva a marcat cea de-a 70-a aniversare a Asociației Internaționale pentru apărarea libertății religioase, cu susținerea Oficiului Națiunilor Unite pentru prevenirea genocidelor, a Uniunii Europene şi a Ministerului de Externe a Spaniei.

Sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: