Publicat de: damianion | Noiembrie 24, 2016

Ana Blandiana vorbește despre „sinuciderea” unei Europe „care nu mai crede și se mândrește că nu mai crede în nimic”: Corectitudinea politică pune GRAV libertatea sub semnul întrebării

Poeta Ana Blandiana a făcut o analiză fără menajamente a situației prezente din Europa, arătând – în cadrul conferinței „Orologiul fără ore” de la Teatrul Național, că ideologia corectitudinii politice pune libertatea sub semnul întrebării pe bătrânul continent. Blandiana consideră că europenii nu mai cred în nimic, iar în disputa culturală cu islamul, va câștiga cel care crede din tot sufletul.

„Situația Europei în ultimul timp este chiar mai gravă decât a României. Ceea ce susțin eu – și nu sunt prima voce care spune asta – este că tot mai mult actualitatea noastră europeană, seamănă cu sfârșitul Imperiului Roman.În povestea cu Europa și islamul nu contează cine are dreptate, contează că europenii nu mai cred și fac un adevărat tapaj din faptul că nu mai cred, sunt mândri că nu mai cred aproape în nimic. Spun că ar crede în libertate, dar corectitudinea politică pune grav libertatea sub semnul întrebării. Pe când ceilalți, islamiștii, cred din toată inima. Sigur, o să spuneți: „Sunt fanatici, sunt fanatici!”. Da, dar au forța unei credințe absolute. Ca să nu mai discutăm de raportul fizic care face ca la opt nașteri pe familie la ei și 1,2 în cazul europenilor să ne permitem să vedem în câteva generații o Europă aproape fără europeni”, relatează Ziarul Metropolis.

Ana Blandiana afirmă că Europa este în pragul sinuciderii din cauza idolatriei pentru „drepturile omului”, care au devenit practic o religie.

Continuarea pe www.activenews.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: