Publicat de: damianion | Noiembrie 22, 2016

Un judecător despre căsătoriile unisex: „Decizia Curții efectiv jefuiește poporul de dreptul de a se guverna singur”

Autor: Alecu Racoviceanu

Coaliția pentru Familie a încheiat sau va încheia protocoale cu mai toate partidele care aproape sigur se vor regăsi în viitorul Parlament pentru a le susține amendarea articolul 48 din Constituția României.

Până și președintele Iohannis, după ce ne-a împărțit în toleranți și fanatici religioși, a admis că va fi un referendum, adică e convins că o eventuală lege de revizuire a Legii Fundamentale va întruni cele două treimi din Parlament necesare pentru a face obiectul unei consultări populare.

Am două obiecții la această unanimitate în cuget și simțiri. Prima este că președintele nu avea de ce să facă a doua declarație, cea în care a spus „Mi se pare o decizie înțeleaptă să se facă un referendum în primăvară”. E doar un ajutor electoral dat partidelor care-i susțin favoritul la fotoliul de premier, nu are legătură cu demersul efectiv, poate doar în măsura în care ne-a anunțat că nu va pune bețe-n roate declanșării efective a referendumului. Eu nu am înțeles din a doua declarație că părerea președintelui pe subiectul mariajelor s-ar fi schimbat, dimpotrivă, ironia la adresa toleranței care s-ar ascunde între foile carnetelor de partid trădează altceva. Cred că doar ne-a spus că-și va ține părerea pentru el, cel puțin până după alegeri.

Continuarea pe www.evz.ro

Anunțuri

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: