Publicat de: damianion | noiembrie 14, 2016

INTERVIU marca JoyFM cu Valeriu Ghileţchi despre rezultatul alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova

Republica Moldova a desfăşurat primul scrutin prezidenţial în ultimii 20 de ani. Exerciţiul electoral a avut loc la inţiativa şi eforturile depuse de unicul deputat evanghelic în Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghileţchi susţinut de alţi 17 membri ai Partidului Liberal Democrat care au sesizat Curtea Constituţională şi au solicitat rectificarea legii pentru a reda dreptul poporului la alegerea directă a preşedintelui. La 4 martie, Curtea Constituţională din Republica Moldova a răspuns pozitiv apelului dl Ghileţchi, iar pe 30 octombrie moldovenii au votat în premieră preşedintele direct.

Despre rezultatul celui de-al II-lea tur şi efectele acestui scrutin electoral, aflăm opinia ex-candidatului independent în primul tur la acest scrutin, Valeriu Ghileţchi într-un interviu oferit pentru JoyFM Arad.

Pe lângă activitatea parlamentară, Valeriu Ghileţchi a înregistrat nenumărate realizări în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Este primul deputatul moldovean care a deţinut două mandate consecutive de preşedinte de Comisie APCE. În rolul de preşedinte al Comisiei Afaceri Sociale şi Dezvoltare Durabilă APCE a reuşit să pledeze pentru protecţia creştinilor în europa, protecţia copiilor împotriva ultra-sexualizării, protecţia mamelor surogat, toate proiectele fiind încununate cu succes pentru tabăra promotoare a valorilor creştine. Mai multe despre activitatea dânsului la APCE, vedeţi AICI.

Mai multe ştiri despre Valeriu Ghileţchi şi realizările dânsului vedeţi AICI.

Sursa: stiricrestine.ro

Reclame

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: